Amber Heard podnijela žalbu na presudu zbog koje mora platiti 10 miliona dolara

Piše: Azra

Amber Heard zvanično je podnijela je žalbu na presudu kojom joj se nalaže da bivšem suprugu Johnnyju Deppu plati 10 miliona dolara odštete u tužbi za klevetu.

Glumicini advokati podnijeli su “obavijest o namjeri žalbe” u četvrtak na sudu okruga Fairfax u Virginiji, prenosi New York Post. Heard planira uložiti žalbu na presudu, nakon suđenja i “sve dodatne naloge i odluke prvostupanjskog suda”, navodi se u zahtjevu. Njeni odvjetnici imaju rok do 4. septembra za podnošenje žalbenog zahtjeva u kojem će izložiti svoje argumente.

Njena žalba dolazi nakon što je sudac odbio njen zahtjev za novim suđenjem iz više razloga, uključujući onaj da jedan od članova porote nije bio onaj za kojeg su mislili da će biti. U saopćenju od četvrtka njen tim rekao je kako vjeruje da je “sud napravio greške koje su spriječile poštenu i pravednu presudu u skladu s Prvim amandmanom”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti