Brad Pitt nije jedini, sve više muškaraca nosi suknje. Šta mislite o tom trendu?

Piše: Azra

Brad Pitt privukao je mnoge poglede prilikom premijere filma Bulletin Train u Berlinu pojavivši se u lepršavoj lanenoj suknji.

Ova neobična modna kombinacija izazvala je hrpu komentara; poraslo je Google pretraživanje Bradovog imena, a feedovi društvenih mreža bili su pretrpani fotkama nasmiješenog glumca u ljetnoj suknji.

No, Brad Pitt nije pokrenuo novi trend. Muškarci u suknjama postojali su puno, puno prije Bradove pojave.

Od Kurta Cobaina do Urbana

Mnogi poznati muškarci koketirali su s idejom nošenja ženske odjeće. Kurt Cobain se 1993. pojavio na naslovnici modnog magazina The Face u cvjetnoj haljini. Ovo nije bio jedini Cobainov modni izlet u nepoznato. Iste se godine na koncertu u Rio de Janeiru pojavio u crnoj slip-on haljini i tijari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nineties Anxiety (@90sanxiety)

– Volim nositi haljine jer su udobne… Jednostavno se osjećaš udobno, privlačno i slobodno kad nosiš cvjetnu haljinu. Zabavno je, izjavio je 1992. za Melody Maker. Inače, Kurt je bio veliki feminist, a nošenje haljine ili suknje za njega je bio način da pokaže svoju ženstvenu stranu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Archived Dreams® (@archived.dreams)

Nakon njega slijedili su i drugi izvođači, poput repera Posta Malonea i Kida Cudija te pjevača Harryja Stilesa i Machine Gun Kellyja. Tu je i hrvatski pjevač Damir Urban čije su modne kombinacije često uključivale suknje, a u regiji je po tom modnom izričaju poznat i bh. pjevač Božo Vrećo. No, nisu samo poznati izvođači spremni na ovaj radikalan potez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

Muškarci u suknjama

Trend muškaraca u suknjama prisutan je već neko vrijeme. Obični ljudi spremni su prihvatiti ovaj trend, baš poput njemačkog inženjera Marka Bryana koji svoje odvažne modne kombinacije dijeli s gotovo 700 hiljada pratitelja na Instagramu. I nije jedini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mark Bryan (@markbryan911)

Muškarci u suknjama pojava su koja prelazi granice prostora, pa čak i vremena. Od tradicionalnih afričkih nošnji do modnih izdanja europskih muškaraca koji su nosili suknje sve do 14. stoljeća, ovaj modni trend, čini se, ne ide nigdje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jorgeconfalda (@jorgeconfalda)

I dok neki muškarci nose suknje kako bi izrazili svoj stav ili kulturni identitet, drugi kažu kako je riječ samo o osjećaju udobnosti kojeg se nemaju namjeru odreći.

Muškarci prošle godine kupovali suknje više nego ikad

Od proljeća 2018. suknje za muškarce postale su sve popularnije na modnim pistama, a za to je najviše zaslužan bio modni dizajner Thom Browne. Taj dizajner odjenuo je u minice gotovo sve manekene koji su na pistama te godine nosili odjeću s njegovim potpisom, a na Lystovom popisu top 10 najvrućih odjevnih predmeta 2021. našla se upravo Browneova suknja za muškarce.

Vogue je 2021. godine objavio da muškarci kupuju suknje više nego ikad.

– Mislim da su muške suknje uvijek bile u trendu, ali vidjeti kako ih muškarci zapravo kupuju je napredak, zaključio je tad novinar Christian Allaire, a s njim se složio i modni kritičar Chris Black, koji je i sam nosio suknje.

– To je definitivno bio korak izvan granica onog što bih odjenuo, ali to bih opet napravio. Suknje su šik, jednostavne i udobne, a također mi ne smeta ni sva pažnja koju njima privlačim, zaključio je.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti