Premijerni nastup Black Beriza, YNGODa i Forore u Stocu!

Piše: E.M.

Na peto izdanje Festivala Iskre budućnosti, koji se održava u Stocu sve do 30. jula, stiže furiozna, domaća ekipa: Black Beriz, YNGOD i Forora! Nastupit će u srijedu, 27. jula na jedinstvenoj lokaciji – prostoru kultne stolačke Gradske kafane.

Pojavio se iznenada i ušao u legendu – ni za koga se u novijoj muzičkoj prošlosti ova rečenica nije vezivala jače nego za sarajevskog MC-a, poznatijeg kao Black Beriz. Kombinacijom kvalitetnog i modernog ritma s klasičnim sarajevskim žargonom izvodi pjesme koje vrlo lako pronalaze svoje mjesto čak i na playlistama onih koji inače ne favorizuju ovaj žanr muzike. U Stolac stiže nakon nastupa na najvećem regionalnom festivalu, novosadskom EXIT-u, zahvaljujući Jägermeisteru!

YNGOD

Da bi zabava bila potpuna, tik uz ledeno hladnu Bregavu i još ledeniji i hladniji Jägermeister, pobrinut će se i YNGOD i Forora! YNGOD je prije osam godina počeo osvajati domaću scenu. Njegov kvalitetan rad istakao se u mnogim saradnjama, kako s lokalnim, tako i s regionalnim izvođačima. DJ pult će s njim podijeliti Forora! Prva je članica Fm Jam DJ ekipe. Plijeni pažnju publike svojim originalnim i energičnim DJ setovima, koji čine najaktuelniji trap i r’n’b. Zanimljivo je da inspiraciju pronalazi u rock’n’roll i disco zvukovima, istovremeno poštujući i hip-hop i r’n’b klasike.

Forora

A postojanje i poštivanje pravila može se, ponekad, učiniti kao zid koji stoji na putu razvoja. Međutim, ako se dobro prouče i istraže prepreke, pronađu se pukotine odnosno načini kako sve okrenuti u svoju korist, što vodi do samog vrha i dolaska do područja neograničenog potencijala! To je provjeren način kako se postaje “Meister” svog zanata! Tako je Jägermeister izučio potencijal 56 biljaka stvarajući jedinstveni biljni liker!

Black Beriz

Kako zvuči kad se udruže troje Meistera – doznajte na njihovom nastupu u Stocu u srijedu, 27. jula od 21h!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti