Stihovi koji kriju tešku priču: Senidah opjevala tragediju koja ju je zadesila

Piše: Azra

 

Slovenačka zvijezda Senida Hajdarpašić poznatija kao Senidah o detaljima iz svog života gotovo nikada ne govori javno, ali jedna pjesma otkriva detalje tragedije koju je preživjela u djetinjstvu.

Senidah o svojoj porodici, roditeljima i događajima iz prošlosti gotovo nikada ne govori javno. U jednom od rijetkih intervjua osvrnula se na stih svoje pjesme koji je, kako je istakla, posvećen najtežem i najbolnijem sjećanju iz njenog djetinjstva.

Naime, u jednoj od njenih pjesama opjevala je stih: “Svi su zaspali bludni, a ja gledala”, a onda objasnila da je riječ o sjećanju na njenu 4. godinu života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

– To mi je najteže sjećanje. Možda za nekih 10, 20 ili 50 godina podijelim sa drugima šta je u pitanju, navela je Senidah jednom prilikom, međutim, o ovoj temi više nikada nije govorila.

Kako su pisali pojedini mediji, Senidah je u djetinjstvu doživjela tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubila oca. Ona je tada navodno prošla bez posljedica, dok je njena majka bila teško povrijeđena, a sestra je neko vrijeme bila u komi.

– Svi su zaspali, a ja sam gledala, navodno su bile prve riječi koje je izgovorila nakon nesreće, a upravo njih je opjevala u jednoj od svojih najemotivnijih pjesama.

Izvor: Telegraf.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti