Fotografija medicinske sestre kako golišava brine o pacijentima obišla je svijet: Evo gdje je i kako izgleda danas

Piše: Azra

Kada se 2020. pojavila fotografija medicinske sestre u providnom zaštitnom odijelu ispod koje se vidio veš za koji se kasnije tvrdilo da je kupaći kostim, za tren oka je taj prizor postao viralan. Saznalo se zatim i ko je djevojka sa slike, a ona se nakon kraće pauze vratila na Instagram.

Prvi detalji ove priče glasili su: fotografija je snimljena u Tuli, gradu smještenom nedaleko od Moskve, identitet medicinske sestre najprije nije bio poznat – znalo se jedino da je riječ o osobi u dvadesetim godinama, pisalo se da je pacijent autor fotografije, kao i da je direktor kaznio medicinsku radnicu koja se branila riječima da joj je bilo pretoplo ispod zaštitne odjeće, bolnica je protiv nje pokrenula disciplinski postupak.

Uslijedili su novi detalji, medicinska sestra navodno nije bila svjesna da se zaštitno odijelo providi a njeni nadređeni su najprije rekli da je ispod zaštitnog odijela nosila veš, pa su zatim izjavili da se radilo o kupaćem kostimu.

Saznalo se zatim da je medicinska sestra sa slike Nadežda Nađa Žukova kojoj je viral fotka donijela saradnju sa poznatim sportskim brendovima koji su je angažovali kao zaštitno lice modnih kampanja.

Na ovoj društvenoj mreži nije toliko aktivna pa je nedavno, nakon kraće pauze, objavila novi selfie. Na njenom profilu nema sporne fotografije, ali ima poneka slika sa radnog mjesta dok preovlađuju one koje su dokaz da Nađa živi poput većine djevojaka njenih godina i da imidžom na Instagramu prati trendove – kako one modne tako i one sa društvenih mreža.

Izvor: Zena.blic.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti