Boris i Keri Johnson organizovali svadbeno veselje na imanju Kotsvolds Dejlsford

Piše: Azra

Odlazeći britanski premijer i njegova supruga upriličili su svadbeno veselje za širi krug prijatelja i familije na imanju Kotsvolds Dejlsford, lorda Bamforda, jednog od glavnih donatora Konzervativne partije.

Boris i Keri  Johnson prvobitno su planirali da organizuju svadbu u zvaničnoj rezidenciji premijera, Čekers, u Bakingemširu.

Pošto su ti planovi izazvali burne reakcije javnosti optužujući Johnsona da je ostao na premijerskom položaju samo da bi iskoristio mogućnost da u rezidenciji napravi svadbu, bračni par je odlučio da promijene lokaciju, iako su već bili poslali pozivnice za 30. jul.

Par se vjenčao na skromnoj privatnoj ceremoniji u Vestminsterskoj katedrali prošle godine, organizovanoj u tajnosti, u prisustvu najuže porodice i prijatelja.

Potom je uslijedio prijem u baštama Dauning strita broj 10 sa ograničenim brojem gostiju zbog ograničenja zbog korona virusa.

Milijarder lord Bamford pokrio je barem dio troškova zabave, kako prenosi britanski list Mirror, citirajući neimenovane izvore.

Ovo nije prvi put da je gospodin Johnson , kome je ovo treća svadba, imao koristi od podrške predsjednika kompanije Džej-Si-Bi.

Lord Bamford je podržao kandidaturu Borisa Johnsona na mjesto lidera Konzervativaca 2019., a premijer je u svojoj kampanji za Bregzit u fabrici u Stafordširu izvodio akrobacije na buldožeru koji proizvodi lordova kompanija Džej-Si-Bi.

Žena lorda Bamforda, ledi Kerol Bamford, osnovala je luksuznu organsku farmu „Dejlsford“, sa lancem prodavnica u kojima prodaje svoje proizvode širom Londona.

Boris Johnson je navodno tokom pandemije dobijao hranu iz prodavnice farme u Dejlsfordu u vrijednosti od oko 12.500 funti, iako je iz Dauning strita saopšteno kako je sam platio svu hranu za „ličnu potrošnju“.

Izvor: rts.rs

(S.B.)

Pročitajte još