Sa 20 je žene zaludio, danas u 43. je još seksipilniji: Glumi snagatora, a bivše se plašio

Piše: Azra

Čuveni snagator Jason Momoa proslavio je jučer, 1. avgusta, 43. rođendan. Što se tiče poslovnog života čini da će mu ovo biti jedna od najboljih godina u životu. U Holivudu je nikad popularniji, uloge mu se gotovo same nude, a krenulo ga je i na ljubavnom planu, nakon brodoloma sa bivšom 12 godina starijom partnericom Lisom Bonet.

Naime, nakon raskida veze duge 12 godina u kojoj su dobili i dvoje djece Momoa je uplovio u vezu sa još jednom glumicom Eizom Gonzalez, međutim, nakon samo nekoliko mjeseci su raskinuli.

Ipak, uhvaćeni su ponovo prije nekoliko dana u romantičnoj vožnji Majamijem, čime je par i javno potvrdio da su se pomirili.

Inače, mnogi su smatrali da je Momoi “konačno izrasla kičma” kada je raskinuo prvi put sa mladom glumicom, s obzirom da ga je navodno presirala da uđu u ozbiljnu vezu. Glumac nije želio da svoju djecu tek tako upoznaje sa novim izabranicama, te je raskinuo vezu, ali emocije su očigledno ipak bile jače.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Mnogi su i pored toga pozdravili odluku da svoju porodicu stavi na prvo mjesto, pogotovo ako se uzme u obzir da je do skoro imao nadimak “najvećeg papučara Holivuda” upravo zbog bivše Lise Bonet.

Naime, iako na platnu glumi snagatore, nevjerovatno je da je glumac u privatnom životu bio poput “male mace”, a otvoreno je priznao da  je svoju bivšu slušao u svemu, te da je ona ta koja je bila glava kuće, a njegovo da radi šta mu se kaže.

Prosto je nevjerovatno da ovaj gorostasni 43-godišnjak koji je osvojio svijet ulogom kala Droga u kultnoj seriji “Igra prijestola”, ali i u hit ostarenju “Aquaman”, Bonet nije smio ništa da zamjeri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

 

Inače, Momoa je rodom sa Havaja, a već nakon srednje škole započeli su njegovi prvi glumački koraci. Jason se i tada izdvajao nevjerovatnom ljepotom, a već do 25. bio je ogromna zvijezda u usponu.

 

Najveću slavu doneli su mu upravo “Čuvari plaže”, svjetski mega-git u kojem je igrao Jason Ioana zbog čega su žene često komentarisale da je “bog koji hoda zemljom”.

(L.P.)

Pročitajte još