Elma Tataragić na crvenom tepihu SFF-a nosi kreacije svoje mame Silve

Piše: L. K. P.

Elma Tataragić, selektorica Sarajevo Film Festivala, scenaristica i profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu priznala je nedavno da uoči svakog početka SFF-a osjeća uzbuđenje i nakon svih ovih godina.

Na otvaranju 28. SFF-a Tataragić se pojavila u prelijepoj rozoj haljini. Za magazin „Azra“ otkrila je da je haljina djelo ruku njene mame Silve Hadžiredžepović.

– Vjerovali ili ne haljinu je dizajnirala moja mama koja nije profesionalna dizajnerica. Do odlaska u penziju bila je pravnica. Ona to sada radi iz hobija i ova haljina joj nije prva kreacija. Kreirala mi je i haljinu koju sam nosila ne premijeri filma „Balada“ rediteljice Aide Begić – priznala je Tataragić i dodala da njena mama Silva kreira samo haljine za nju i sebe i da je to njena razonoda.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti