Američki glumac Jesse Eisenberg prošetao crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala

Piše: S.P.

Američkom glumcu Jesseju Eisenbergu večeras će biti dodjeljeno priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma “Nakon što spasiš svijet”, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca.

Glumac je prošetao crvenim tepihom i zaustavio se pred brojnim novinarima kako bi dao izjavu.

S obzirom na to da je prostor za novinare vrlo skučen, jednoj novinarki je ispao mikrofon, Jesse ga je podigao te joj je odlučio pomoći.

Preuzeo je nekoliko mikrofona od novinarke i onda da izjavu. Njegovu gestu okupljeni su pozdravili pljeskom.

Americki glumac Jesse Eisenberg prosetao crvenim tepihom u okviru 28. Sarajevo Film Festivala. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

– Nakon svoje prve posjete Sarajevu, oduvijek sam maštao da ponovno dođem ovdje i da svojoj supruzi pokažem ovaj nevjerojatan grad, a osim toga htio sam vidjeti i koliko se grad promijenio u tih nekoliko posljednjih godina. Uzbuđen sam što sam u Sarajevu, pa čak i da sam samo kao turist došao i posjetio neke stare prijatelje. Međutim, večeras će biti predstavljen i moj film i počašćen sam tom nagradom koju će mi večeras biti uručena, kazao je Jesse.

Americki glumac Jesse Eisenberg prosetao crvenim tepihom u okviru 28. Sarajevo Film Festivala. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Eisenbergov rediteljski prvijenac “Nakon što spasiš svijet” bit će prikazan u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20.30 sati.

Film prati Evelyn (Julianne Moore), ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Pročitajte još