Mnoga poznata lica prošetala crvenim tepihom i pete noći Sarajevo Film Festivala

Piše: E.M.

28. Sarajevo Film Festival uveliko je u toku, a svakodnevno imamo priliku gledati elegantna i glamurozna izdanja poznatih na crvenom tepihu. Sve vrvi od posjetitelja kojima je ponuđen bogat kulturni i zabavni sadržaj, a dobre atmosfere ne nedostaje na ulicama Sarajeva.

Pete noći crvenim tepihom prošetale su značajane ličnosti iz kulturnog i javnog života. Najviše pažnje privukla je ekipa ukrajinskog filma “Klondike” koji je u utrci za nagradu “Srce Sarajeva” naročito zbog djevojčice koja se pojavila s zastavom Ukrajine zbog čega je bila nagrađena aplauzom.

-Ovo je jako važna projekcija jer Sarajevo sa historijom koju baštini za Ukrajince predstavlja specijalan grad, rekla je rediteljica Maryne Er Gorbach.

Crvenim tepihom prošetao je i glumac Alban Ukaj, glumica Alisa Čajić, rediteljica Farah Hasanbegović, a ovako je sve izgledalo.

Foto: N.Begić/Avaz

Foto: N.Begić/Avaz

Foto: N.Begić/Avaz

Foto: N.Begić/Avaz

Foto: N.Begić/Avaz

Foto: N.Begić/Avaz

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti