Šestu noć SFF-a crvenim tepihom prošetali reditelji, glumci, političari i pjevači

Piše: Azra

Šesta noć 28. Sarajevo Film Festivala obilježena je svjetskom premijerom filma “Šest sedmica”  mađarske rediteljice Noémi Veronike Szakonyi.

Radnja filma bavi se buntovnom tinejdžericom koja živi u stančiću s mlađom sestrom i nestabilnom majkom Beom. Zsófi je prekasno shvatila da je trudna, te se odlučuje da će, nakon što se porodi, dijete dati na usvajanje.

Rediteljica Noémi Veronika Szakonyi je poručila da se bavila veoma važnom temom pobačajem i da svi ljudi trebaju imati pravo na izbor.

Da joj je ovo prva uloga na filmu naglasila je glavna glumica Katalin Roman, istaknuvši da se jako bojala.

-Nisam nikad studirala glumu ali to planiram. Rediteljica me je našla preko prijateljice. Iskreno, jedva se sjećam snimanja, pustila sam da sve ide samo od sebe, a trudila sam se da bude savršeno, istakla je.

Igrane serije prikazane na prethodnim izdanjima Pretpremijera Serija, programa SFF-a, zabilježile su uspjehe na domaćem i na međunarodnom tržištu. Večeras se predstavila ekipa serije “Mama i tata se igraju rata”, na čelu ekipe je bio Gordan Kičić, a u seriji glumi i bh. glumica Amila Terzimehić.

A crvenim tepihom prošetali su i gradonačelnica Benjamina Karić, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) , šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johan Satler (Johann Sattler)…, a pjevač Amel Ćurić stigao je u pratnji glumca Tarika Džinića. U nastvaku pogledajte kakva je atmosfera vladala na prvom crvenom tepihu 28. Sarajevo Film Festivala.

 

Pročitajte još