Pjevačica i glumica Belma Huseinefendić: Bore sam dobila od smijeha i nije mi žao

Piše: Azra

 

Tuzlanka Belma Huseinefendić, finalistica prethodne sezone “Zvezda Granda”, uspješno gradi solo karijeru, a nedavno je objavila singl „Šibam dalje“, za koji je tekst sama napisala. Mentorica mlade Tuzlanke u popularnom muzičkom takmičenju bila je Jelena Karleuša, koja je otvoreno pokazivala da joj je Belma jedna od miljenica. Osim muzikom Belma se bavi i glumom te je članica Pozorišta mladih u Tuzli. Nedavno je glumila naslovnu ulogu u predstavi „Hanka“ i osvojila nagradu za najbolju glumicu na teatarskom festivalu Bosne i Hercegovine „FEDRA“ Bugojno, 2022.. Atraktivna Tuzlanka za naš magazin otkrila je svoje beauty rutine i podijelila nekoliko savjeta

Koliko vremena posvećujete dnevnoj njezi lica i šta ona podrazumijeva?

–  Kao neko ko je često pred kamerama i na sceni, jako je bitno voditi računa o njezi lica. Ona podrazumijeva pripremanje lica za šminku koja je scenska, dosta teška na licu, tako da je neizostavni dio njege krema sa aloa verom i krema za sunčanje kao i dobar primer prije nanošenja šminke.

Kojim trikom se služite kada Vam frizura nije u najboljem izdanju?

– Trikom kojim se služim jeste metoda “clean hairstyle” gdje je kosa u messy niskoj punđi i zalizana gelom sa razdeljkom na sredini, uvijek možete one sitne pramenove zalizati u obliku talasa na licu da doda malo drugačiji ton frizuri.

Ukoliko biste se odlučili za neki estetski zahvat, koji bi to bio?

– Nisam neki ljubitelj estetskih zahvata i smatram da sam sasvim onakva kakva trebam, ali nikada neću reći nikad, ko zna šta će se motati po mojoj glavi za 10 godina.

Šta Vas je iskustvo u šminkanju naučilo? Koliko i na koji način se Vaš proces šminkanja mijenjao s godinama?

–  Iskustvo me naučilo brzini, ali pri tome da se ne gubi na kvaliteti šminkanja. Proces se promijenio u mnogo čemu, godinama sam naučila šta odgovara mom licu i koje boje mi ljepše stoje.

Često kažu da ljepota dolazi iznutra. Smatrate li da je to tačno?

–  Smatram da je to tačno, ali ne trebamo zapostavljati njegu kože lica i tijela. A i malo šminke pogura naše samopouzdanje.

Na koji beauty tretman ste u posljednje vrijeme išli, a da Vas je oduševio?

– Nedavno sam bila na na tretmanu lica na kojem se koristi tzv. sensitive maska koja je na bazi zoba s ekstraktom ljubičice i hidratantnim svojstvima morskih algi, puna je vitamina neophodna za lice i poslije toga mi je lice baš izgledalo zdravo i odmorno.

Kako čistite svoj pribor za šminkanje?

– Čistim ga poprilično često i to sredstvom adekvatnim za četkice.

Na koji način se rješavate vrećica ispod očiju?

–  Dobar mali trik za rješavanje ovih problemčića jeste da noć prije ostavite dvije kašike u frižideru i ujutro tako hladne prislonite ispod očiju, vrećice su nakon toga prošlost.

Kako oblikujete obrve?

–  Uvijek sama jer mi je to jako važna stavka lica, koristim pincetu za par tvrdoglavih dlačica i nakon toga krema za lice da umiri kožu.

Koje kozmetičke marke ste oduvijek željeli isprobati, a još niste?

– Željela bih isprobati nekoliko proizvoda od Diora.

Možete li s nama podijeliti svoj zlatni beauty savjet?

– Pratiti na proizvodima do kada im je rok trajanja i riješiti ih se odmah po završetku istog, to je isto nešto što vam stvara bubuljice i druge probleme na licu.

Kako ste reagirali na svoju prvu boru?

–  Moje su nastale od smijeha tako da mi nije žao što su tu.

Jeste li tokom pandemije drastično promijenili svoje beauty navike?

–  Da, tada sam primjetila neke nedostatke u njezi lica.

Koji je Vaš omiljeni parfem i zašto?

– Omiljeni parfem mi je Divine ili Lady million.  Podsjećaju me na miris moje mame.

Postoji li neka vrsta šminke bez koje ne možete napustiti kuću?

– Ne napuštam kuću bez labela i olovke za usne.

Šta se nalazi u Vašem neseseru?

– U mom neseseru za svaki dan se nalazi neka light varijanta šminke i ne svi proizvodi koje koristim za scenu. Dakle krema za sunčanje, primer, puder, kameni puder, rumenilo, gel za obrve, tuš, maskara, ruž u nude boji i sprej za setovanje šminke.

(L. P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti