Jastuci u obliku omiljenog keksa koji će razveseliti vaš dom

Piše: Azra

Ukrašavanje dekorativnim jastucima najbolji je način da vaš omiljeni prostor učinite toplim i razigranim. Bilo da se radi o garniturama za sjedenje, klupama u hodniku i gotovo bilo čemu u spavaćoj sobi, dodavanjem jastuka istaknut ćete suptilne značajke dizajna u prostoru. Ali, šta ako se odmaknete od klasike i odlučite na nešto nesvakidašnje?

U svijetu interijera, sve više se cijeni inovativnost, naročito jer se sve više osluškuju potrebe savremenog čovjeka i upravo kroz nove komade daje se odgovor na njih. Naročito je interesantno kada dekorativni komadi u sebi imaju određenu dozu duhovitosti, odnosno kada zbog oblika ili boje asociraju na neke posebne, vama drage stvari.

Gotovo bez sumnje svima omiljeni petit-beurre keks pri samom pomenu sve vraća u djetinjstvo. A, sada ih možete imati i u svom domu i to ni više ni manje nego u formi jastuka. Ovaj preslatki i originalni detalj podići će svaki interijer, a zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Petit-beure kekse kao i tzv. sendvič kekse s kremastim punjenjima sada možete naći u obliku jastuka za sofu, fotelju, krevet ili kao podmetač za sjedenje.

 

Ovaj spektar boja idealan je jer ćete ih bez problema moći prilagoditi svakom interijeru. Ovo su bez sumnje, dizajnerski komadi koji vaš dom čine ljepšim i ugodnijim mjestom, a pri samom pogledu na njih bude najljepše moguće uspomene iz djetinjstva!

 

Pročitajte još