Objava influenserice koja je preko noći postala viralna otkrila je koliko nas je lako izmanipulirati

Piše: Azra

Velika većina korisnika društvenih mreža upoznata je s mogućnostima uređivanja fotografija kroz razne aplikacije, no malo je onih koji su bili upoznati s činjenicom da je našim tijelima jednako moguće manipulirati i u videima. Nerijetko smo zbog svega što pratimo na društvenim mrežama previše samokritični i osjećamo se potišteni, nesvjesni da ono što gledamo nije stvarna slika. Koliko daleko ovakvo manipuliranje može ići pokazala je i Em Clarkson u svojoj viralnoj objavi s ciljem podizanja na višu razinu svijesti da ne bismo trebali vjerovati svemu što vidimo na društvenim mrežama. Em Clarkson influencerica je koju mnogo ljudi rado prati, nerijetko zbog toga što se, kažu, nikada ne libi nazvati stvari pravim imenom, bilo da otkriva svoje tijelo u punom sjaju ili otvoreno govori u svom podcastu o svojim najvećim tjelesnim manama. Još je u svemu tome netko tko ima dobar smisao za humor pa čak i samu sebe zove osobom koja profesionalno pretjerano dijeli.  Sveukupan dojam kaže da je Em Clarkson zdrava doza realizma kojeg kronično nedostaje u svijetu društvenih mreža, a vrlo je lako moguće da je upravo iz tog razloga njezina posljednja objava na Instagramu koja tačno otkriva kako naši omiljeni influenseri i slavne osobe mogu digitalno iskrivljavati sliku svog tijela postala viralna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Clarkson (@em_clarkson)

Uz video koji prikazuje Em kako kroz aplikaciju za uređivanje videa sužava svoj struk, proširuje bokove i čini samu sebe višom.

-Vrlo je vrlo lako manipulirati pa iako je sve postalo malo klimavo kad sam se pomaknula, da sam to učinila ispred bijelog zida i bila dovoljno vješta, vi to doslovno ne bi znali! Uspoređujte s oprezom!!!, napisala je u opisu fotografije.

-Mislim da smo do sada postali svjesni da postoji softver za uređivanje videa, ali nisam sigurna da shvaćamo koliko daleko to ide. Em u nastavku počinje uređivati ​​svoje tijelo pomoću aplikacije, istovremeno svojim pratiteljima govoreći koje točno dijelove tijela poboljšava.

-Mogu stajati ovdje ispred tebe sa svojim pravim tijelom, ali isto tako mogu upotrijebiti aplikaciju da stanjim svoj struk, mogu proširiti bokove, mogu povećati grudi, mogu narasti i postati malo viša, mogu učiniti svoje noge tanjima, mogu čak promijeniti svoj vrat i ramena i tada se mogu kretati…Mogu postojati na vašem ekranu prikazujući tijelo koje ne posjedujem. Mogu promijeniti čak i svoje lice, mogu promijeniti njegovu strukturu, boju svojih očiju, koristeći aplikacije mogu biti što god želim, i ne moram vam to reći, poručila je.

Video je zaključila riječima koje potiču na razmišljanje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emily Clarkson (@em_clarkson)

-Neka vam ovo bude podsjetnik: sljedeći put kada se budete osjećali nesigurno jer ste vidjeli nešto na Instagramu, znajte da je vrlo lako manipulirati slikom.

Izvor: miss7.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti