Udovica Kobea Bryanta dobila 16 miliona dolara zbog fotografija s mjesta nesreće

Piše: Azra

Udovica NBA zvijezde Kobea Bryanta sudskom je presudom u srijedu dobila odštetu od 16 miliona dolara zbog fotografija tijela njezina supruga i kćeri Gianne, poginulih u padu helikoptera 2020., koje su spasioci podijelili.

Photo: Instagram

Sud u Los Angelesu dosudio je 31 milion dolara odštete, od kojih 16 miliona ide Vanessi Bryant zbog fotografija koje su spasioci snimili na poprištu nesreće, u kojoj je osim Bryanta i Gianne poginulo još sedam osoba. Zaposlenici ureda šerifa i vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće u januaru 2020. snimili su fotografije koje uključuju i posmrtne ostatke legendarnog košarkaša i kćeri Gianne.

Vanessa Bryant tužila je okrug Los Angeles zbog narušavanja privatnosti, nakon što je optužila ured šerifa i vatrogasnu službu da su dijelili jezive fotografije, prenosi Reuters. Chrisu Chesteru, čija su supruga i kći također poginule u nesreći, sud je dodijelio 15 miliona dolara odštete.

Tokom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, među njima i jednom konobaru, a agent šerifova ureda poslao je fotografije jednom prijatelju. Obrana je rekla da fotografije nisu objavljene, ali Vanessa Bryant i Chris Chester rekli su da žive u konstantnom strahu da će u nekom trenutku biti objavljene na internetu.

Photo: Instagram

-Sve za vas. Volim vas. Pravda za Cobe i Gigi, napisala je Vanessa u opisu fotografije.

Okrug Los Angeles već je pristao platiti 2.5 miliona dolara za rješavanje sličnog slučaja koji su pokrenule obitelji drugih žrtava nesreće. Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša u historiji, koji se povukao 2016., imao je 41 godinu kada je poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji 2020.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još