Ovo je mjesto u kojem se službeno slavi Dan Machine Gun Kellyja

Piše: Azra

 

Nevjerovatno, ali apsolutno istinito: američki reper Machine Gun Kelly (32) odlukom gradskog vijeća Clevelanda koju je potpisao gradonačelnik Justin Bibb dobio je svoj dan u gradu u kojem je odrastao, a koji će se svake godine odsad službeno obilježavati 13. augusta.

Colson Baker, poznatiji po umjetničkom imenu Machine Gun Kelly, rođen je 22.aprila 1990. u Houstonu u Teksasu u disfunkcionalnoj obitelji američkog misionara. S roditeljima se u ranom djetinjstvu često selio, živjeli su u Egiptu, Njemačkoj, Chicagu, Denveru i Clevelandu, a majka je novu porodicu pronašla kad je njen sin bio devetogodišnjak. Njegov otac je to teško podnio, pao je u depresiju i prestao raditi, a brigu o njemu preuzela je tetka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by the Blonde Don (@machinegunkelly)

Kako god, teški dani djetinjstva i odrastanja poslužili su mu kao vječito nadahnuće za buntovničke tekstove njegovih pjesama, a osim muzikom bavi se i glumom, pa njegova filmografija dosad već broji osamnaest naslova. A 13. augusta proglašen je njegovim danom u Clevelandu jer je toga dana na rasprodanom stadionu First Energy pred pedeset hiljada gledatelja započeo američki dio svoje turneje Mainstream Sellout Tour.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by the Blonde Don (@machinegunkelly)

-Nisam mogao ni sanjati da na svijetu postoji osoba koja Cleveland voli strastveno poput mene. A to je upravo Machine Gun Kelly, izjavio je na svečanosti 35-godišnji gradonačelnik Justin Bibb.

Izvor: Gloria.hr
(E.M.)

Pročitajte još