Sara Bero u humanoj misiji: Pomoć djevojčicama za bolji školski početak

Piše: Azra

Sara Bero jedna je od najpopularnijih regionalnih ličnosti na Instagramu, a njenoj popularnosti su, između ostalog, doprinijele i tri preslatke kćerke, Irma, Ilda i Ina. Žena puna hrabrosti između ostalog, poznata po tome što javno govori o Down sindromu s kojim su njene starije kćerke rođene, samim tim, podigla je i svijest o ovom sindromu kao i razumijevanje prema njima. Sara Bero, ne samo da je žena puna hrabrosti, već je i izuzetno humana i obzirna osoba.

Da su humanost i dobrota najljepše čovjekove osobine upravo je pokazala Sara.

U svojoj humanoj misiji omogućila je djevojčicama, čiji roditelji nisu bili u prilici, da uljepša i obezbjedi bolji početak školeske godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sara Bero (@sarabero_88)

– Danas sam bila u posjeti jednoj mami iz naše škole, u kojoj sam ja predsjednica Savjeta roditelja. Mama nam se javila i uputila jednu molbu: Da njenim curicama uljepšamo početak školske godine sa nekom novom presvlakom, novom obućom i stvarima za školu. Bila je jako skormna željela je ono isto što i svaka mama za svoje dijete kada pocinje školska godina: Da prvi dan u školi za njene djevojčice bude podjednako lijep kao za svako drugo dijete… Nažalost nije bila u mogućnosti da to sama ostvari, zato sam ja tu da uz pomoć mojih sponzora, mojih prijatelja damo doprinos. Ne mogu vam opisati taj osjećaj kada znate da ste nekog usrećili, njihov osmijeh i sreća nemaju cijenu, napisala je u opisu fotografije.

Ovim divnim gestom oduševila je svoje pratitelje, i pokazala koliko naše malo nekome znači puno.

-Saro svaki put ti se divim kao majci i ženi… ponekad me i postidiš jer tu snagu sto ti imaš…. volela bih da imaju sve žene majke… ti si unikat…. moj naklon, jedan je od komentara.

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti