Mandelin unuk napao Meghan Markle: Sloboda je važnija od udaje za “bijelog princa”

Piše: Azra

Zwelivelile Mandla Mandela, unuk Nelsona Mandele, kritikovao je Meghan Markle zbog usporedbe njenog vjenčanja s radošću naroda Južnoafričke Republike zbog pobjede nad aparthejdom.

Markle je, naime, u razgovoru za časopis The Cut prepričala da je 2019. bila na premijeri remakea Kralja lavova, gdje su se našli brojni poznati i slavni. Godinu prije ušla je u kraljevsku porodicu, a ona i Harry su tek dobili sina, pa se još uhodavala u protokole i navikavala na druženje s utjecajnim ljudima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Jedan ju je član Disneyjeve ekipe, inače Južnoafrikanac, povukao na stranu da bi je ohrabrio.

-Pogledao je u mene, bilo je kao da me obasjalo svjetlo. ‘Želim da znaš: Kad si ušla u ovu porodicu, mi smo se na ulicama radovali kao kad je Mandela pušten iz zatvora’.

Mandelin je unuk rekao da se to slavlje ne može uspoređivati s nečijim vjenčanjem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

A post shared by Meghan 👑 (@megan_markle_princess_)

-To se slavlje temeljilo na pobjedi nad kolonijalnim režimom koji je trajao 350 godina i nad aparthejdom koji je trajao 60 godina. To dvoje se ne može izjednačavati”, izjavio je.

Dodao je i da se svaki dan pojavi neko ko bi se htio usporediti s Mandelom.

-Prije nego što se netko usporedi s njim, mora dobro istražiti njegovo djelo kako bi ga mogao cijeniti, i sve ono za što se on zauzimao, rekao je Mandelin unuk.

-Kad je narod Južnoafričke Republike plesao na ulici da izrazi radost zbog puštanja mog djeda iz zatvora, to je bilo puno važnije i ozbiljnije od toga što se ona udala za bijelog princa, zaključio je.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti