Airy bob idealan je za tanku kosu koja vapi za volumenom

Piše: Azra

Ako na Instagramu ili TikToku pratite beauty sadržaj, velike su šanse da ste dosad naletjeli na novu hit frizuru – airy bob. Kako joj samo ime kaže, radi se o frizuri koja izgleda kao da je ispunjena zrakom između svake vlasi, što će vas zaintrigirati ako vas muči tanka kosa.

Osim toga, pažnju privlači i svojim retro izgledom budući da podsjeća na frizure koje su nosile žene u 60-ima, no s nešto modernijim naglascima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Polina Podpletennaya🐋 (@pollyhey)

Kosa je ošišana na klasični bob, no cijeli je fokus na volumenu, odnosno na tome da kosu možete prebacivati s jedne strane na drugu, a da i dalje izgleda lepršavo.

Idealna je ako imate tanku kosu. Frizeri savjetuju da pri oblikovanju koristite dosta pjene za kosu, a za impresivan volumen koristite viklere.

Ako želite airy bob na gustoj kosi, morat ćete ju malo stanjiti. Na taj će način kosa dobiti prirodan volumen pa nećete gubiti puno vremena na stiliziranje. Kod feniranja vam je potrebna samo velika četka i s cijelim procesom gotovi ste za manje od 10 minuta. Savjet frizera je da prilikom sušenja kose oko razdjeljka fen usmjerite u suprotnom smjeru kako biste dobili željeni volumen. Ako imate prirodno ravnu kosu, samo ju prosušite fenom i ona će sama padati kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Izvor: Elle.hr

(E.M.)

Pročitajte još