Severinin prijatelj o incidentu: Ona je najveći borac kojeg znam, a nekad nije imala za hljeba

Piše: Azra

Nakon incidenta koji se ranije ove sedmice odigrao između Severine i njene sestre Marijane, mnogi su pružili podršku pjevačici. Emotivnu objavu sada je uputio i njen prijatelj iz djetinjstva.

Podsjetimo, sukob između Severine i Marijane desio se u stanu njihove majke Ane, a iako je Marijana tvrdila kako je ona napadnuta, prema riječima pjevačice i njenog pravnog tima, situacija je obrnuta.Sada se o svemu, podugačkom porukom sa riječima podrške pjevačici, javio i Severinin prijatelj Ernest Pelaić koji je poznaje još od djetinjstva.

“Možda nije u redu da se uopće javljam povodom ove porodične ‘hot’ teme, jer porodični problemi su osjetljiva i privatna stvar svakog od nas… Ne zanima me što se zbivalo zadnjih dana sa njom i njenom sestrom, mada imam o tome svoj stav, i znam o čemu se radi… ali kada čitam komentare na portalima koji su puni mržnje, gdje Severinu doslovce razapinju na križ, diraju joj u njeno jedino dijete i pravo na njeno majčinstvo… onda ne mogu i neću šutjeti… Iz prve ruke vam mogu samo reći da je ona najveći borac kojeg sam upoznao u životu”, piše u Ernestovoj objavi.

Ernest se prisjetio njihovog poznanstva koje traje cijeli život.

“Išli smo zajedno u muzičku školu… radio sam joj prvi demo snimak u životu, prvi aranžman… bio sam joj na prvom pjevačkom javnom nastupu, tješio je kad je plakala na skalinama naše škole zbog loše ocjene koju je dobila taj dan… Nije imala prebijene pare, ali imala je šarm sa kojim je sve osvajala”, prisjetio se on.

Zatim je nastavio:

“Vozio sam je autom u prvi iznajmljeni stan 90-te godine, (malu garsonjeru) kada je odselila iz Splita u Zagreb. Doslovno nije imala za kruh, ali bila je optimistična, marljiva i ustrajna, znala je da će uspjeti. Njoj nije bio potreban muškarac da bi imala novce, jer ona ih je proizvodila, imala je ono nešto što ima samo 0,0001% ljudi na planeti – ogromno srce što voli i ogromnu ustrajnost da ljubav pretvori u posao”, napisao je.

Ernest je poručio kako Severina nikada nije “glumila zvijezdu”, te da se nikada nisu sreli, bez da ga je “zagrlila i poljubila”.

“Ona nikoga i ništa ne zaboravlja. Iznimno je topla i nježna osoba, ali i fajterica kakve nema… U svaku borbu ulazi bez postavljenog garda”, objasnio je.

Za kraj, zaključio je kako “nije lako biti Severina” te da su oni koji “stalno spominju njene privatne filmove” i vještine, ljubomorni na pjevačicu, koja će iz svega ovoga “izaći još jača”.

Inače, mnogi su ovaj incident iskoristili kao priliku da dodatno “ocrne” pjevačicu. Između ostalog, javio se i njen bivši partner Milan Popović s kojim pjevačica vodi sudske bitke oko skrbništva nad sinom Aleksandrom.

Severina se još uvijek nije oglašavala povodom posljednjih dešavanja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti