Spajsica otkrila da je bila seksualno zlostavljana

Piše: Azra

 

Melanie C, poznatija kao Sporty Spice, tvrdi kako je maser seksualno zlostavljao noć prije debitantskoga nastupa benda „Spice Girls“. Pjevačica, punoga imena Melanie Chisholm, spomenuti incident, koji se dogodio u hotelu u Istanbulu, opisala je gostujući u podcastu “How To Fail”, gdje je promovirala svoje nove memoare “Who I Am”.

– Osjećala sam se tako ranjivo i oskvrnjeno. Nekako sam odmah „zakopala“ to što mi se dogodilo, jer postojale su druge stvari na koje sam se tad trebala usredotočiti. S bendom sam sedmice provodila na probama i to me natjeralo da se fokusiram na nastup, a ne na napad – rekla je Melanie, a prenosi The Guardian.

– Nisam željela dizati frku oko toga, a nisam niti imala vremena baviti se time. Napad koji sam ja doživjela bio je relativno blag u odnosu na druge oblike seksualnog nasilja. U početku nisam namjeravala spominjati napad u memoarima, ali odlučila sam ipak pisati o njemu nakon što ga se prisjetila u snu. Mislim da je jako važno da to napokon kažem i da se konačno pozabavim time i procesuiram sve što mi se tad desilo – dodala je.

Nakon što su se Spice Girls raspale, Chisholm je otvoreno govorila o problemima s kojima se suočavala dok je bila dio benda. Na vrhuncu slave borila se, naime, s poremećajem prehrane i patila je od depresije.

Pročitajte još