Ko je bolji u seksu – bogati ili siromašni?

Piše: Redakcija

Ukoliko vam je cilj da se bogato udate, razmislite ponovo. Posljednje istraživanje Centra Pew Research pokazalo je da su muškarci s manjim i srednjim platama emotivno dostupniji, vjerniji i bolji u krevetu.

Glavni aduti muškaraca sa manje novca su sreća, vjernost i orgazmi. Tim se fenomenom bavio i profesor Adam Galinski sa Univerziteta Chicago koji zaključuje da će žene biti sretnije sa „siromašnijim“ muškarcima pošto su oni manje licemjerni u poređenju sa bogatim.

Muškarci sa srednjim primanjima ljubazniji su kada upoznaju nove ljude nego bogatiji muškarci, piše časopis Psychological Science.

Kada su autori studije posmatrali snalaženje bogatih i siromašnih muškaraca u društvu novih osoba, primjetili su kako je druga grupa češće kao sredstvo koristila osmjeh, kontakt očima i generalno su muškarci u njoj bili raspoloženiji za razgovor.

Sa druge strane, bolja primanja dolazila su u paketu sa grubim i bahatim ponašanjem. Muškarci slabijih primanja više se socijalno angažuju jer na taj način pokušavaju da uspiju, dok su osobe boljeg statusa već na svom cilju i vrlo često smatraju da im ne trebaju nova poznanstva.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti