Od kada je krajem februara sa emotivnom partnerkom, glumicom Aleksandrom Tomić (39), dobio sina Relju, glumac Andrija Milošević (44), kako kaže, osjeća se kao da je ugradio rakete na nuklearni pogon.

Piše i objavljuje knjige za djecu, glumi u mnogo predstava i vodi Teatar na Brdu, snima serije i filmove, planira da režira komad koji je napisao… Sve ovo postiže, kako priznaje, odličnom organizacijom, bez koje bi se njegov plan raspao, a da se to ne desi, zaslužna je i njegova izabranica Aleksandra od koje u svakom trenutku ima nesebičnu pomoć.

“Kod mene nema razlike između onoga što radim i mog privatnog života. Sve se to prepliće u našoj porodici, privatni život, gluma, pozorište, film. Moja Sandra je također glumica. I naš sin Relja vjerovatno će biti glumac. A možda i reditelj, nikad se ne zna. I ja neću imati ništa protiv toga, to vam sada obećavam. U svemu mi je najvažniji lični aspekt, da sam miran sam sa sobom i zadovoljan. Čim razmišljam šta će ko da kaže, već sam se sputao.”

Otkako se ostvario u ulozi oca, ne želi da se razdvaja od svog nasljednika i izabranice.

“Kada je, na primjer, vrijeme za put, putujemo svi zajedno. Mi smo kao voz, lokomotiva sa vagonima. Krenemo, idemo i nema stajanja.”

Andrija se ne žali na neprospavane noći sa bebom. Kako kaže, Relja je već porastao i trio se uhodao.

“Sa Reljom je sve kako treba. Super je. On je jedan strašan tip. Pomiješao je osobine od oboje.”

Podizanje djeteta dalo mu je dodatnu energiju da se još više razmaše u umjetničkom smislu. Otkriva nam da je završio pisanje svog prvog dramskog teksta i planira da se oproba i kao reditelj.

“Napisao sam dramu “Osam besnih”, tarantinovskog tipa. To je moj autorski projekat o miljeu sa Novog Beograda, onako kako ga ja vidim. Postavit ću ga u Teatru na Brdu. Tekst i režiju ja potpisujem, a igrat će najbolji mladi glumci.”

Do tada će biti fokusiran na novu, glavnu ulogu u pozorištu. Tumačit će lik detektiva Herkula Poaroa u predstavi “Ubistvo u Orijent ekspresu”, prema romanu Agahte Cristi.

Izvor: nportal.rs

(L.B.)