Fotografije zbog kojih ćete poželjeti ukrasiti dom najpopularnijom biljkom Instagrama

Piše: Azra

Ako ste ljubiteljica biljaka koja fotografije svojih zelenih ljepotica dijeli s pratiteljima na društvenim mrežama, onda ste vjerojatno koristili Instagram i druge društvene mreže kako biste vidjeli fotografije tuđih biljaka.

Jedna američka kompanija napravila je analizu hashtagova za cijeli niz sobnih biljaka, a jedna se istaknula kao najpopularnija. Radi se o aloe veri.

Hashtag #aloevera nalazi se ispod više od 4,8 miliona objava na Instagramu. Naravno, jedan od razloga je činjenica da se aloe vera upotrebljava za razne svrhe u kozmetičkoj, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, ali osim toga, aloe vera ima svoje mjesto i kao ukrasna biljka u mnogim domovima.

Jednostavna je za održavanje, spada u čistače zraka. U vašem domu će povećavati nivo kisika, a efikasno će apsorbovati neke štetne spojeve.

Kada je u pitanju briga za aloe veru, voli mjesta na kojima do nje dolazi jaka svjetlost, a dobro podnosi čak i direktno sunce.

 

 

Sobne temperature joj savršeno odgovaraju, voli prozračnu zemlju u koju je poželjno umiješati i pijesak, a kada je u pitanju zalijevanje, bitno je da se zemlja osuši između dva zalijevanja jer će višak vode dovesti do truljenja korijena. U hladnijem dijelu godine dovoljno je zalijevati je jednom mjesečno.

Izvor: zadovoljna.hr

Photo: pinterest

(S.B.)

Pročitajte još