Ljepotica koju glumac sebično skriva od javnost: Njen osmijeh razara ledine, ona je najveća ljubav Žike Todorovića

Piše: Azra

Sestra Žike Todorovića, Dana Todorović rođena je 1977. u Beogradu. Školovala se u Budimpešti, Detroitu, Indijanapolisu i Njujorku, a studije drame završila je u Londonu. Bavila se glumom i prevođenjem. Posebno prevodilačko iskustvo stekla je u oblasti filma i pozorišta, a šest godina radila je i kao prevodilac u Ujedinjenim nacijama.

Njen prvi roman „Tragična sudbina Morica Tota“ (2008) preveden je na njemački i engleski jezik, objavila je dvije knjige priča za djecu za Sloveniju, a „Park Logovskoj“ posvetila je svom ocu Bori, koji se mnogo radovao njegovom objavljivanju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Srdjan Žika Todorović (@srdjan.zika.todorovic)

– Sigurno je da je moja nekadašnja, mladalačka želja da budem glumica, pa tako i činjenica da sam u Londonu završila “studije drame” (smjer koji je po mnogo čemu sličan našoj dramaturgiji), uticala na to da moji romani sadrže određene dramske karakteristike. Gluma svakako može biti od velike pomoći u građenju književnog djela, pogotovu kada su dijalozi u pitanju, jer se kroz taj mehanizam izgovaranja rečenica, odnosno replika, lako može izdvojiti autentično od lažnog, a čitatelja je, baš kao i publiku u pozorištu, jako teško prevariti – kaže autorica, koja je prvi roman “Tragična sudbina Morica Tota” objavila 2008 – rekla je ranije za “Novosti” sestra Žike Todorovića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dana Todorovic (@danatodorovicofficial)

Roman “Park Logovskoj” je posvetila ocu, a tada je rekla:

– To je jedna od onih veoma ličnih posveta koju samo onaj kome je namjenjena može u potpunosti da razumije, a nastala je iz jednog, za mene, veoma posebnog trenutka bliskosti prije nego što nas je napustio. Bora je, inače, bio veoma zainteresovan za moju književnu karijeru i sa velikim nestrpljenjem je čekao na taj drugi roman. Često mi je, iz one najčistije roditeljske želje da mu dijete bude uspješno, sugerisao: Jao, samo da ti ovaj roman bude deblji od prvog… djelovat će, nekako, impozantnije. I ubaci malo više dijaloga, narod to voli, biće lakše za čitanje…

Bora je bio izrazito duhovit i zabavan otac, i mogu samo da se nadam da je makar djelić tog duha prenio i na mene – rekla je sestra Žike Todorovića, Dana, ljepotica neopisivih talenata i ljepote.

Izvor: svet-scandal.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti