K KING design, radionica za personalizirane poklone od drveta s akcentom na dječiji asortiman

Piše: E.M.

Iza kreativne „K KING design“ radionice iz Mostara, malog carstva personaliziranih poklona, krije se Najla Kevrić. Njen kreativni početak bila je „Queen“ radionica, u okviru koje je izrađivala nakit, a nakon pet godina, uz muževu potpunu podršku, rađa se nova“ K King“ radionica (K- Kevrić). Njene kreativne radove primijetili smo na Instagramu, nakon čega smo kontaktirali Najlu koja je rado pristala govoriti o svom kreativnom izričaju.

– „K KING design“ je radionica za lasersko rezanje drveta. Posjedujemo dvije CNC mašine koje su stalno u pogonu. Izrađujemo poklone za sve generacije, mada nam je akcent na dječijem asortimanu. Asortiman je poprilično širok i iz dana u dan nove ideje se realizuju i plasiraju na tržište. Priroda posla je takva da sve što zamislimo, to i realizujemo. Svaki proizvod je personaliziran i jedinstven svom vlasniku – objašnjava Najla.

S obzirom na to da su počeli 2020., u jeku pandemije, zanimalo nas je koliko je izazovno bilo upustili se u nešto novo u takvim oklonostima.

– Početak je bio poprilično težak. U jeku pandemije je kupljena prva CNC mašina i brinuli smo se da li će posao krenuti. Prvi plasirani artikli su bili privjesci za ključeve. A tadašnja „radionica“ u podstanarskom stanu je bio improvizovani kutak na terasi. Danas, dvije godine kasnije, jedna malena priča je zaokružena registrovanjem firme i pronašla je mjesto u našem novoizgrađenom porodičnom domu – prisjeća se Najla.

U njihovoj ponudi danas možete pronaći metaljke, pločice s imenom, igre sa slovima, brojevima i oblicima i još mnogo toga. Svakodnevno kreiraju jedinstvene edukativne igre za djecu čija svrha je da ih potaknu na razmišljanje kroz zabavu, a Najlu smo upitali kako izgleda sam proces izrade jednog komada.

– Proces od ideje do realizacije je poprilično kompleksan. Svaki rad koji vidite je prvo iscrtan vektorski, spreman za rezanje i graviranje. Zatim slijedi rad mašine, čišćenje svih dijelova, ručno bojenje te sastavljanje u jednu završnu cjelinu. Na nekim proizvodima ostanemo i do 4-5 sati. Prilikom izrade je najbitnije da taj proizvod služi svrsi i da je dugotrajan. Radujem se svakom novom izazovu, to je stepenica iznad.

Inspiraciju, kako kažu, pronalaze u svim sferama života, ali su im djeca neiscrpan izvor. Zanimalo nas je šta su to sve dosad izrađivali za najmlađe.

– Edukativne ploče za najmlađe izrađujemo na ekološkom drvetu i bojimo isključivo bojama na bazi vode. Naš cilj je da dijete bude potpuno sigurno dok koristi naše proizvode. Izrađujemo ploče za različite uzraste. Za najmlađe su tu krupni oblici osnovnih boja. Za vrtićku djecu tu su kompleksnije umetaljke sa životinjama, oblicima i brojevima. Za školski uzrast tu su alfabet umetaljke (abeceda, engleski i njemački alfabet, sufara, azbuka), mapa svijeta i posebne mape kontinenata.

Njihovi proizvodi putovali su od Evrope do Amerike, a mreža kupaca se konstantno širi.

– Iz mjeseca u mjesec postavljamo lične rekorde u broju narudžbi. Ono što je posebna sreća jesu preporuke od usta do usta, a osobe koje dobiju naš proizvod odluče se da obraduju drage osobe našim radom. Svakodnevne povratne poruke, oduševljenje, zahvala i najljepše slike su naš vjetar u leđa za sve nove poduhvate – kaže Najla.

U narednom periodu planiraju kupovinu još jedne mašine, kako bi ubrzali izradu. Rade i na preuređenju radionice, što će im omogućiti primanje klijenata za nove saradnje. Za kraj razgovora, upitali smo Najlu zašto bi potencijalni kupci trebali odabrati baš „K KING design“.

– U našoj radionici će svaki kupac pronaći idealan poklon za najdražu osobu. Trudimo se biti prvi, plasirati potpuno nove ideje na tržište. Postali smo prepoznatljivi po svom dizajnu i detaljima – zaključuje Najla.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti