Kako je izgledao Željko Joksimović kao dječak? Duža kosa, krupne oči i harmonika na ramenima

Piše: Azra

Pjevač Željko Joksimović danas važi za jednog od najpriznatijih umjetnika. Osim muzičke karijere, on se posvetio i produkcijskom radu, a malo ko zna da je kao dječak svirao harmoniku.

Naime, Joksimović je već sa četiri godine postao zvijezda, s obzirom na to da je bio najbolji harmonikaš među vršnjacima.

Jedan snimak iz ranog djetinjstva dospio je i na YouTube platformu, a prilog o ovom talentovanom dječaku iz Valjeva napravio je RTS.

Izvor: YouTube/ Printscreen

Snimak iz davne 1977. na kojem je Željko imao nešto dužu crnu kosu i sa harmonikom u ruci izazvao je lavinu pozitivnih komentara, i već tada se znalo da će ostvariti veliki uspjeh na muzičkoj sceni.

Domaća publika gledala ga je kao člana žirija u muzičkom takmičenju „X fakotor”, a neke pjesme koje je napisao za svoje drage kolege, poput pjesme „Miljacka” za Halida Bešlića, postale su evergrin pjesme sa našeg muzičkog područja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zeljko Joksimovic (@zzeljko)

Prelomna godina u karijeri Joksimovića je 2004. kada se sa pjesmom „Lane moje” plasirao na Evrovizijsko takmičenje i kao predstavnik Srbije i Crne Gore osvojio drugo mjesto.

Izvor: 24sedam.rs

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti