16. Sarajevo Wine Weekend – Festival kojem ne možete odoljeti

Piše: Azra

Nakon dvije godine pauze, prepoznatljivi vinski i gastronomski festival ponovo će se održati. Naravno, govorimo o Sarajevo Wine Weekendu, koji ove godine slavi svoj 16. rođendan, pa je i tema ovogodišnjeg festivala u skladu sa time.

Sarajevo Wine Weekend – Sweet Sixteen održava se 21.10. i 22.10.2022. godine u Bosanskom Kulturnom Centru u Sarajevu na adresi Branilaca Sarajeva 24 gdje će gosti imati priliku uživati u degustaciji vrhunskih vina, nagrađivanih i ocijenjenih u najpoznatijim svjetskim vinskim magazinima i od strane poznatih svjetskih vinskih kritičara i sommeliera.

Vinarije na Sarajevo Wine Weekend stižu iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Francuske, Španije, Austrije i Italije, a prate ih lokalni i regionalni izlagači delikatesa poput sireva, proizvoda od mesa, neizostavne čokoladne slastice, te ugostiteljski gasto izlagači.

 

Iz organizacionog tima festivala, kompanije Fina Vina kažu da je publika dugo i nestrpljivo čekala ovogodišnji festival, pa su sretni što konačno mogu obradovati sve one koji već godinama ne mogu odoljeti Sarajevo Wine Weekendu. Najavljuju zanimljive goste, vrhunska vina i dobru zabavu, kao što su redovni gosti već navikli vidjeti.

Prethodni, 15. Sarajevo Wine Weekend ugostio je i uvaženu gošću, Caroline Gilby, Master of Wine, pa ne sumnjamo da će i ovogodišnje izdanje biti stanica koju će u pretposljednjem vikendu u oktobru posjetiti vinske zvijezde, znalci i ljubitelji svega onoga što festival jeste.

Sve detaljnije informacije su svakako dostupne na društvenim mrežama: Facebook stranici i Instagram profilu festivala.

Festival Sarajevo Wine Weekend će tradicionalno, kao i ranijih godina završiti after party zabavom u Coloseum Club Casinos Sarajevo.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti