Slatki užitak: Caprese torta s kruškama popravlja raspoloženje u trenu

Piše: Azra

Za pripremu caprese torte ne moraš čekati neku posebnu priliku. Trebat će ti tek nekoliko sastojaka, čokolada, orašasti plodovi i sezonske kruške. Za voćnu verziju caprese torte bit će ti potrebne mekane sezonske kruške. Ako ih, nekim slučajem, ne možeš nabaviti, u nastavku te čeka savjet i za pripremu s nešto tvrđim kruškama.

Sastojci:

150 g sjeckane čokolade za kuhanje

90 g maslaca, narezanog na kockice

50 g šećera

1 vanili šećer

90 g fino mljevenih badema ili lješnjaka

3 jaja

2 mekane, zrele kruške

1 supena kašika marmelade od marelica

Priprema: Kalup obložiti papirom za pečenje. Rernu ugrijati na 180°C. Na pari otopiti čokoladu (ili u mikrovalnoj), maknuti s vatre i dodati maslac. Miješati dok se sve ne spoji u glatku masu. Dodati šećer i bademe/lješnjake, promiješati. Kada se ohladi umutiti tri žumanca. Kruške oprati i svaku narezati na šest do osam kriški. Umutiti bjelanjke u čvrsti snijeg i lagano umiješati u smjesu s čokoladom. Rasporediti masu u pripremljeni kalup i posložiti kruške. Peći 40 minuta, odnosno dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne bude suha. Prije rezanja ohladiti!

Napomene: Ako su kruške tvrde, narezane kruške prokuhati u pola litre vode i 30 g šećera, kad postanu mekane procijediti i osušiti na kuhinjskom papiru. Kako bi bile sjajne, kruške na ohlađenom kolaču premazati otopljenom marmeladom. Dovoljno je pola kašike marmelade od marelica dvadesetak sekundi otopiti/ugrijati u mikrovalnoj i kistom premazati kruške.

Izvor: miss7.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti