Na Twitteru slavnog fudbalera objavljeno da je gay: 12 godina bio s ljepoticom, poljubac pred kamerama obišao svijet

Piše: Azra

Brojne navijače Real Madrida iznenadila je objava koja je osvanula na Twitteru legendarnog kapetana ovog kluba, Ikera Casillasa.

Naime, na njegovom je Twitteru objavljeno njegovo navodno priznanje da je gay.

-Nadam se da ćete me poštovati. Ja sam gay, navedeno je u objavi koja je ubrzo obrisana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iker Casillas (@ikercasillas)

Mnoge je ovo iznenadilo i začudilo budući da je Casillas u više navrata bio u vezama s više žena, a 12 godina proveo je s novinarkom Sarom Carbonero s kojom ima dva sina.

Iako su oboje poznate osobe, svoju su privatnost držali za sebe, no njihova je veza postala javna kad je Iker prilikom davanja izjave svojoj dragoj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj republici 2010. napravio sladak potez.

-Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene. Mojim roditeljima, mom bratu, mojim prijateljima i tebi, rekao je i Saru pred kamerama strastveno poljubio.

Ova romantična scena potvrdila ih je kao par, a oni su svoju zaljubljenost prestali skrivati.

Njihov prvi sin Martin, rodio se u Madridu 3. januara 2014. U novembru sljedeće godine par je objavio da čeka drugo dijete. Tri mjeseca prije rođenja njihovog drugog sina Lucasa, koji je na svijet stigao 2. juna 2016. stupili su u brak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Iker Casillas (@ikercasillas)

Bili su poznati kao omiljeni par bez skandala, a zajedno su prošli i neke zaista teške trenutke poput njegovog srčanog udara i njenog raka jajnika, pa je mnoge iznenadilo kad su u martu prošle godine objavili da se razvode što je Casillas otkrio u emotivnoj objavi.

-I Sara i ja osjećamo ogroman ponos zbog naše porodice i ljubavi koju smo dijelili i koja nas je ispunjavala srećom tokom svih naših zajedničkih godina. Danas naša ljubav kao para kreće u drugom, ali ne udaljenom smjeru, budući da ćemo nastaviti zajedno s predivnim zadatkom bivanja predanim roditeljima kao što smo bili i do sad. Ovo je odluka koju smo jako dobro promislili i do nje došli zajedničkim dogovorom. Poštovanje, prisnost i prijateljstvo ostat će zauvijek. Naš je prioritet kroz naklonost i kompromise dijeliti brigu oko dobrobiti i obrazovanja naše djece koju ćemo štititi kako bi odrastali u stabilnom i zdravom okruženju, napisao je tom prilikom.

Budući da je godine proveo u sretnoj ljubavi sa Sarom ne čudi da je objava o njegovoj navodnoj homoseksualnosti izazvala mnoga nagađanja španjolskih medija.

-Hakovan račun. Srećom, sve je u redu. Ispričavam se svim svojim pratiteljima. I, naravno, najveće isprike LGBT zajednici, napisao je.

Izvor: story.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti