Dekorativna svjetla: Osvjetljenjem do željene atmosfere

Piše: Azra

Rasvjeta je ključni element za svaki dizajn interijera. Dobro izvedena rasvjeta može uljepšati uobičajen prostor, pružiti dašak šika i poboljšati ambijent cijelog doma. Tajna je u tome da tačno znate s kojom vrstom svjetla radite i kako, a nakon što se odlučite za željeni svjetlosni učinak, sve je u oblicima i detaljima.

 Zidno

Zidna svjetla dostupna su za različite prostorije. Svjetla usmjerena prema gore mogu se koristiti kao noćna svjetla i akcentna rasvjeta. Ove zidne svjetiljke možete postaviti bilo gdje, ovisno o dekoru vaše kuće. Možete ga postaviti u dnevnoj sobi iznad prostora za sjedenje ili iznad naslona za glavu vašeg kreveta za noćno osvjetljenje.

Stropno

Stropna svjetla su važna, jer prostor čine elegantnim i dodaju mu prostranost. S novim proizvodima, dodavanje ili zamjena stropnih rasvjetnih tijela više nije teško niti skupo. Također, cijena instalacije je smanjena, što ga čini poželjnijim.

 Lampe

Ova rasvjetna tijela mogu se koristiti bilo gdje i u svakoj prostoriji. Bilo da je riječ o noćnom stolu, radnoj sobi ili stoliću za kafu, lampe različitih veličina i oblika sada su dostupne na tržištu. Lampe su najčešći preferirani ukrasni predmet kada je riječ o dnevnoj ili radnoj sobi.

Lusteri

Luster, posebno kristalni luster, može naglasiti lijepo uređen dom. Od suzdržanih, minimalističkih do klasičnih, složenih i elegantno dizajniranih lustera, postoji velika ponuda dostupnih na tržištu, posebno za ljubitelje eksperimentiranja s ovom dekorativnom sobnom rasvjetom.

Bitan je i eksterijer!

Dok uređujete svoje interijere, ne biste trebali napuštati svoju terasu i vrt ili dvorište. To su prve stvari koje svako vidi i dodaje estetsku vrijednost vašoj kući.

Pročitajte još