Prikazani su kao savršenstva, a sami sebi se ne sviđaju: Koji kompleksi muče neke od najvećih zvijezda

Piše: Azra

Foto: Instagram @taylorswift @kristenstewartx

 

Kad pomislimo na slavne osobe, čini nam se da su puni samopouzdanja jer „običnim smrtnicima“ izgledaju krasno, pogotovo onda kad su tip-top sređeni. No, izgled često vara. Istina je da gotovo svako u sebi ima određenu dozu nesigurnosti i bori se s kompleksima. Svako iz nekog razloga nije zadovoljan nekim svojim dijelom tijela, određenim ponašanjem, kilažom…

I slavne osobe misle da imaju nedostatke, a evo koje to.

Najveća nesigurnost pjevačice Taylor Swift su njene oči. Kaže da one „ne postoje“ ako se ne našminka, budući da ima plave trepavice i obrve. U srednjoj školi su joj prijateljice govorile da ima male oči, a Taylor je to jako smetalo.

Glumica Kristen Stewart je uvijek brinula o veličini svojih ušiju.

– Neugodno mi je zbog veličine mojih ušiju, a i nekako sam mršava, rekla je jednom prilikom. Kao dijete bila je i izrazito stidna.

Manekenki Chrissy Teigen se nikada nije svidjela figura njenog tijela. Otkrila je: “Ponekad sam plakala Johnu. Svi imaju guzu, obline, a ja ne. Ljubomorna sam na ta tijela.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Glumica Jessica Alba je odbijala nositi kratke hlače i mini suknje jer je bila previše opterećena svojim tijelom. Sve se promijenilo kad je postala mama:

– Fizički sam se zavoljela u svojim 30-ima, rekla je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Alba (@jessicaalba)

Pjevačica Rihanna ima puno problema s kožom. Bio joj je i izazov prihvatiti svoje tijelo. Priznaje da se ponekad osjeća “debelo” i želi ono što “drugi imaju”.

Pjevačica Katy Perry se dugo borila s cističnim aknama. Morala se podvrgnuti višestrukim tretmanima kako bi se riješila tog stanja. Također se borila s emocionalnim prejedanjem, što je neizbježno uzelo danak na njenoj koži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Diva Beyonce ne voli svoje uši i zato uvijek nosi velike naušnice. Također, muči ju i oblik tijela kojeg ima:

“Nisam prirodno mršava žena. Imam obline. Mučila sam se s dijetama i pronalaženjem nečega što mi odgovara”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Supermodel Kate Moss je priznala da ne voli svoje iskrivljene noge. Izbjegava nositi odjeću i obuću koja seže do sredine listova. Zbog toga je se često može vidjeti u vrlo kratkim suknjama i haljinama, a ona zna i često namjerno rezati odjeću.

Glumac Robert Pattison priznao je da ima tjelesnu dismorfiju, što znači da je pretjerano zabrinut o slici svog tijela.

Kim Kardashian se već godinama bori s psorijazom. Psorijaza je hronično stanje kože uzrokovano preaktivnim imunološkim sustavom koji ubrzava rast stanica kože. Manifestira se kao svrbež, perutava crvena koža, a može dovesti i do drugih zdravstvenih problema, uključujući artritis, depresiju i dijabetes, ali suprotno uvriježenom mišljenju, nije zarazna.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti