Poklon od 1,9 miliona dolara: Ovako se Zendaya odužila tati

Piše: Azra

Foto: Instagram @zendaya yournextshoes.com

Zendaya, zvijezda serije Euphoria i dvostruka dobitnica Emmyja, nikada nije krila koliko su joj roditelji važni u životu, pa je odlučila obradovati oca, bivšeg učitelja, a danas njenog menadžera.

Iako ima samo 26 godina, Zendaya, američka glumica i pjevačica, za svoj rad je do sada primila više od dvadeset uglednih nagrada.

Svoju izuzetno uspješnu karijeru koju je započela s 14 godina u Disneyevom sitcomu „Shake it Up“, najviše zahvaljuje svojim roditeljima. Od malena su joj bili velika podrška, pratili su ju na svim snimanjima, a sada kada je već odrasla i ne treba joj pratnja, podrška su joj na društvenim mrežama. Nedavno joj je tata Kazembe Ajamu Colemana, umjesto dečka, glumca Toma Hollanda bio pratnja na dodjeli Grammyja. A tek je prije dvije godine otkrila da su joj se roditelji razveli još 2016., nakon osam godina braka, ali su ostali u dobrim odnosim i bezrezervna su podrška svojoj jedinici koja tvrdi da je zahvaljujući njihovom odgoju ostala s obje noge na zemlji. Mama Claire Stoermer je učiteljica zbog čega je Zendaya uvijek posebno cijenila obrazovanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

A učitelj je bio i njezin otac Kazembe Ajamu Colemana, koji se posljednjih godina pridružio Zendayinom menadžerskom timu. Otac joj je iz prijašnjih brakova podario i tri sestre i dva brata s kojima je također vrlo bliska, a kao najmlađoj u velikoj obitelji, tata je prema njoj uvijek bio posebno zaštitnički nastrojen. Pogotovo kada je u pitanju bio njen ljubavni život.

-Provjeravao je svakog tipa koji me samo pogledao. Prvo su morali proći kroz tatin rentgen, a tek onda su mogli do mene, kazala je glumica koja je ovih dana svom ocu iz zahvalnosti kupila kuću i tako se pridružila Beyonce, Leonardu DiCapriju i Dwayneu Johnsonu koji su posljednjih mjeseci svojim roditeljima darovali nove domove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Nije to baš velebna vila kakve posjeduju holivudske zvijezde, ali nema sumnje da će mu prostrana dvokatnica koju je Zendaya platila 1,9 miliona dolara u predgrađu Los Angelesa – biti dom iz snova. Kuća od 320 četvornih metara ima pet spavaćih soba, prostrani dnevni boravak veliku okućnicu i bazen, a koliko je glumica bliska s o ocem nema sumnje da će koji put i ona u njoj prespavati.

Pročitajte još