Za nju su godine samo broj: Lepa Brena proslavila 62. rođendan

Piše: Azra

INSTAGRAM: @lepabrenaa

Jedna od najvećih muzičkih zvijezda na Balkanu Fahreta Jahić Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, danas slavi 62. rođendan.

Rođena je u Tuzli a odrastala je u Brčkom. Za vrijeme studija preselila se u Beograd, gdje je i započela svoju muzičku i glumačku karijeru.

Karijeru je započela 1981. i to u jednoj od tada najpopularnijih emisija koju je uređivao pokojni srbijanski voditelj Minimaks.

Snimila je 17 albuma, par filmova, između ostalih hit-seriju ‘Hajde da se volimo’. Prva je pjevačica koja se spustila helikopterom na koncert (1989. u Sofiji i 1994. u Beogradu).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lepa Brena (@lepabrenaa)

Godine 1991. udala se za srbijanskog tenisača Slobodana Bobu Živojinovića s kojim ima dva sina, Stefana i Viktora, dok je Filip Slobodanov sin iz prvog braka. 2000. im je otet stariji sin Stefan, a poslije njegovog oslobađanja (otmičarima je plaćena otkupnina), Brena s porodicom seli na Floridu. U tom periodu su prolazili kroz pravu porodičnu dramu, te se nakon nekog vremena vratila u Beograd.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lepa Brena (@lepabrenaa)

Brena važi za jednu od najbogatijih pjevačica na prostoru bivše Jugoslavije. Posljednjih godina s porodicom živi u Beogradu.

Vlasnica je folk i turbofolk produkcije “Grand”, predstavništva “Red Bull” i “Ford” za Crnu Goru i Srbiju.

Neki od njenih najvećih hitova su ‘Robinja’, ‘Hajde da se volimo’, ‘Šeik’, ‘Uđi slobodno’, ‘Jugoslovenka’, ‘Pazi kome zavidiš’, ‘Čik pogodi’, ‘Luda za tobom’, ‘Ti si moj grijeh’, ‘Tamba lamba’, te brojni drugi hitovi.

Kada je riječ o glumi, Brena iza sebe ima uspješnu glumačku karijeru. Neke od njenih uloga bile su u filmovima ‘Kamiondžije opet voze’, ‘Hajde da se volimo’, ‘Nema poteškoća’, te brojni drugi filmovi.

(S.B.)

Pročitajte još