Paris Jackson, kćerka kralja popa: Uspjela uprkos životnim udarcima

Piše: E.M.

Kćerka legendarne pop zvijezde Michaela Jacksona, Paris pojavila se na nedavno održanom Paris Fashion Weeku i našla se u centru pažnje. Naime, nakon što je završen modni događaj, društvene mreže usijale su se zbog njenih izazovnih fotografija koje je podijelila, a neopažen nije mogao proći piercing na bradavici. Ovo nije prvi put da Paris šokira javnost svojim postupcima.

 

Očeva smrt

Paris Jackson nije morala sticati slavu – rođena je poznata. Htjela ili ne, samim rođenjem je bila javna osoba zbog imena koje je njen otac stekao u svijetu showbizza. Uz takvo zvjezdano porijeko, bilo je jasno da je Paris predodređen život u svijetu poznatih, ali niko nije mogao predvidjeti nevjerovatno putovanje koje je uslijedilo.

Najveću posljedicu na Paris ostavio je gubitak njenog oca, s kojim je živjela sve do njegove smrti. Svijet je u suzama gledao kada je 11-godišnja djevojčica održala emotivan govor na očevoj komemoraciji, koju je prenosila televizija. Bila je dio pravne bitke nakon smrti Michaela Jacksona. Javno je istupala u vezi sa svojim ocem, a pojavila se čak i u dokumentarcima o njemu. Govoreći o očevoj smrti, 2009., okrivila je dr. Conrada Murraya da je njenog oca navukao na anesteziju.

– Sve okolnosti pokazuju da je tata nekako ubijen – rekla je.

Paris je otkrila da je pokušala samoubistvo “više puta”  nakon očeve smrti. Još s 18-godina govorila je o problemima s depresijom i ovisnošću o drogama nakon što ju je u 14. godini seksualno napao “potpuni stranac” zbog čega se samopovrjeđivala i to sakrivala od porodice.

– Bila je to samo mržnja prema sebi, nisko samopouzdanje, mišljenje da ne mogu učiniti ništa kako treba, mišljenje da nisam više vrijedna života – govorila je o nemilim iskustvima.

Godine 2016., dočekao ju je još jedan životni udarac. Majci Debbie dijagnostificiran je rak dojke. Iako su nakon očeve smrti ona i braća bili s bakom, Paris je ponovno stupila s njom u kontakt ubrzo nakon što je saznala za dijagnozu. Izvori tvrde da je Paris posjećivala majku tokom cijele njene borbe i da je bila uz nju u najtežim trenucima, a nije krila sreću nakon njenog ozdravljenja, što je dijelila i na društvenim mrežama.

 Gluma, modeling i muzika

Uprkos teškoćama i slomljenom srcu zbog gubitka oca, Jackson je bila odlučna učiniti ga ponosnim živeći život punim plućima. Upisala je prestižnu školu „Buckley“ u Sherman Oaksu u Kaliforniji. Ubrzo  je postala uzoran student, kao i pravi timski igrač, sudjelujući u nogometu, softballu i navijanju. Jackson je postajala sve aktivnija na društvenim mrežama, kada ju je svijet počeo primjećivati ​​na sasvim drugačiji način. Ne samo da je bila voljena i draga kćerka Michaela Jacksona, nego je bila zapažena i zbog svoje jedinstvene ljepote i stila, te je ubrzo postala tražena kao supermodel.

Potpisala je ugovor s modeling agencijom IMG, a 2017. pojavila se na naslovnici „Rolling Stonea“. Svoj glumački debi imala je s ulogom u FOX-ovoj muzičkoj dramskoj televizijskoj seriji „Star“, a kasnije je dobila ulogu u krimi komediji „Gringo“ .

Godine 2018., okrenula se ljepoti svoje porodične ostavštine – muzici, i osnovala bend s  pjevačem Gabrielom Glennom. Glenn i Jackson zajedno su postali „The Soundflowers“, a 2022. izdala je svoj prvi singl „Let Down“ nakon čega je stigao debitantski album „Wilted“, koji je pobrao sve simpatije. Singlovi su nastavili su da se redaju i našli svoje mjesto na svjetskim top-listama.

 Podrška LGBT zajednici

Osim tereta slave, Jackson se sve vrijeme morala nositi s raznim glasinama o tome što se događa u njenom privatnom i ljubavnom životu. Nikada nije izbjegavala biti iskrena u smislu svoje seksualne orijentacije. Na Twitteru i drugim medijima otvoreno je govorila o svom mjestu u LGBT zajednici, nečemu što smatra vrlo važnim.

– Već godinama sam dio zajednice. Čak sam prije u jednom časopisu spomenula da sam bila zaljubljena u djevojke kada sam imala osam godina. Uhvaćena sam i kako ljubim djevojke u javnosti – napisala je na Twitteru. Kasnije je pojasnila da nije biseksualna nego da samo „voli ljude za ljude“.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti