Proteinske palačinke od pet sastojaka: Zdrava večera i još zdraviji doručak

Piše: Azra

Ove proteinske palačinke su nas u posljednje vrijeme potpuno osvojile, bez šećera i s pojačanom dozom proteina. Toliko su jednostavne da ih nije muka pripremati ni čim se ustanemo jer rade se po principu jedna kašika svega. Bit će superhranjivi doručak, a i slatki zalogaj kad ti navečer dođe želja za nečim slatkim. Ako misliš da ti palačinke neće biti dovoljno slatke, slobodno ih dodatno zasladi prije ili nakon pečenja.

PINTEREST: @lizza_lowcarbfood

Sastojci:

1 vrlo zrela banana

1 jaje

1 kašika jogurta

1 kašika zobenog brašna

1 kašika zobenih pahuljica

PINTEREST: @healthylittlecravings

Postupak:

U posudi zgnječi bananu. Dodaj joj jaje i promiješaj. U smjesu dodaj jednu kašiku običnog jogurta, te zobene pahuljice i brašno. Sve dobro izmiješaj kako bi nastala homogena smjesa. Na dobro zagrijanoj tavi, na malo maslaca ili ulja, peci palačinke po nekoliko minuta sa svake strane, odnosno dok ne postanu zlatne s obje strane. Serviraj odmah, uz omiljene dodatke.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti