Nakon 40 godina Tim Burton više ne želi raditi s Disneyjem: To je užasni cirkus

Piše: Azra

Nakon više od 40 godina, redatelj Tim Burton spreman je prestati sarađivati s Disneyjem.

Burton, koji je počeo raditi u slavnom studiju kao animator odmah nakon završetka studija, rekao je za Deadline da ga više uopće ne zanima suradnja s Disneyem nakon “užasnog velikog cirkusa” u kojem se našao dok je snimao remake filma ‘Dumbo’ iz 2019.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tim Burton (@timburton)

-Moja historija je da sam počeo tamo. Bio sam angažovan i otpušten nekoliko puta tokom moje karijere tamo. Stvar u vezi s Dumbom je to što mislim da su moji dani s Disneyem gotovi. Shvatio sam da sam ja Dumbo, da radim u ovom užasnom velikom cirkusu, i morao sam pobjeći. Taj je film prilično autobiografski na određenom nivou, rekao je.

Slavni reditelj je kritikovao i to kako se Disney odmaknuo od manjih projekata u korist svojih etabliranih franšiza Marvel, Pixar i Star Wars.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tim Burton El Laberinto (@timburtonlaberinto)

-Postao je vrlo homogen, vrlo konsolidiran. Manje je mjesta za različite vrste stvari, rekao je Burton koji je s Disneyem snimio nekoliko filmova, uključujući ‘The Nightmare Before Christmas’, ‘James and the Giant Peach’, ‘Alice in Wonderland’, ‘Alice Through the Looking Glass’, ‘Frankenweenie’ i ‘Dumbo’.

Izvor: index.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti