Monika ima Down sindrom i ostvaruje svoje snove: Šetala svjetskim pistama i oduševila modni svijet

Piše: Azra

Monika Myers (14) iz Kanade nikada nije mogla ni da zamisli da će se pojaviti na modnoj pisti, a onda je postala jedna od prvih manekenki s Down sindromom koja je izašla na binu prestižne Sedmice mode u New Yorku.

INSTAGRAM: @monikamyers08

Kako kaže, kada je izašla na pistu, osjećala se hrabro i lijepo.

– Moje prijateljice nisu mogle da vjeruju kada su me vidjele u prelijepoj haljini, sa nadograđenim trepavicama i frizurom – rekla je Monika poslije revije.

Njena majka Stefany ju je pratila na reviji i priznala da je briznula u plač kada je svoju kćerku ugledala na modnoj pisti.

– Nisam ni sanjala da to može da uradi, učinila me je tako ponosnom. Od malih nogu je voljela sve što ima veze sa frizurom, šminkom i haljinama. Uvijek smo slavili sve što radi i cijenili je, a ona se nikad nije libila stati pred kameru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monika Myers (@monikamyers08)

– Posljednjih godina pronašla je inspiraciju u modelima s Down sindromom i to ju je podstaklo da i sama počne da se bavi modelingom, ispričala je Monikina majka.

Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom, a revija na kojoj je bila model to i dokazuje, te joj mnogi predviđaju svijetlu karijeru.

Monika je ovim dokazala da Down sindrom nije prepreka za ispunjenje snova i sretan život. Također, Monika je i podsjetnik svim roditeljima da vjeruju u svoju djecu i da ih baš nikada ne ograničavaju, jer je i za njih samo nebo granica.

Izvor: lolamagazin.com

(S.P.)

Pročitajte još