Ella Dvornik-Pearce: Život je prekratak da bi bio dosadan

Piše: E.M.

Foto: Alessia Stelko

Iako je Ella Dvornik Pearce u medijima najčešće etiketirana kao influenserica, nevjerovatna brojka od pola miliona pratitelja na Instagramu samo joj je bila vjetar u leđa i „ulaznica“ u svijet poduzetništva. Ella je, prije svega, ostvarena porodična i poslovna žena koja ima svoju kompaniju koja se bavi digitalnim marketingom, a sav njen angažman se ne zaustavlja tu. Njena svestranost i talent koji je naslijedila od pokojnog oca, legendardnog Dine Dvornika, ogleda se i u bavljenju muzikom, a okušala se čak i u glumi. Čitav svoj život je pod lupom javnosti, a slavu nikada nije doživljavala kao teret, jer, kako nam je rekla, za drugo ne zna. Osim toga, u razgovoru za „Azru“ osvrnula se na privatni život kao i na to kako se slaže sa suprugom Charlesom, koji se zbog ljubavi preselio iz Londona u Zagreb, a danas u Istri zajedno žive i odgajaju kćerke Balie Dee i Lumi Wren.

– Biti influenser današnjeg doba je posao kao i svaki drugi. Zvuči egzotično, ali moja jedina super moć je bila što sam znala unovčiti svoj način života i komuniciranja. Bavim se marketingom, koristeći sebe kao glavnog aktera svih kampanja – ističe Ella na početku razgovora.

Okušali ste se u brojnim sferama, od glume, muzike do poduzetništva. Kada ste znali da je ovo put kojim treba da idete? Šta Vas je zadržalo u ovom poslu?

– Desilo se prirodno, samo od sebe. Nisam planirala to pa mi nije ni radilo stres. Bilo je i težih trenutaka i boljih, ali ono što me zadržava jesu te promjene koje se događaju, novi trendovi koji se javljaju, užasno mi je to zanimljivo i volim biti dio toga.

 Otvoreno govorite o raznim tabu temama i realno prikazujete svoj život na društvenim mrežama. Prema dosadašnjim iskustvima, kolika je, zapravo, moć medija? Šta biste izdvojili za najveću prednost, a šta za manu?

– Najveća prednost je sigurno što u mom slučaju doslovno zarađujem od toga da živim. A mana je to što kad jednom odeš u javnost jako je teško vratiti privatnost. A privatnost, ipak, svi trebamo. Nekad i ja poželim raditi nešto bez straha da će me neko osuditi, što je, recimo, luksuz koji sebi ljudi mogu priuštiti ako nemaju društvene mreže i nisu javnosti poznati.

U proteklom periodu, redovno ste s pratiteljima dijelili svoju fizičku transformaciju. S obzirom da je to korak koji mnogi odgađaju i u koji se teško upuste, šta je bila Vaša motivacija? Koji momenat je bio presudan da se okrenete zdravijim navikama i treninzima?

– Kad sam sjedila u dvorištu kuće koju sam kupila i razmišljala o svemu što sam radila i što sam omogućila i svojoj porodici – pogledala sam u sebe i osjetila da je možda vrijeme da krenem raditi na sebi i fizički, ali i psihički. Vježbanje mi je zaista bila jedna prekretnica. Dobila sam više samopouzdanja, ali i stabiliziralo mi je raspoloženje. I sad se nekako manje kritiziram.

Čime se vodite u odgoju svojih kćerki Balie i Lumi? Za koje životne vrijednosti smatrate da su najvažnije da posjeduju?

– Uz djecu ne dobiješ upute za korištenje i svako dijete je drugačije. Trudimo se da ih naučimo temeljnim vrijednostima bez ograničavanja njihovih karaktera. Bit ću uvijek uz njih, ali kao potpora, ne kao neko ko im diktira pravila života.

Jesu li sličnog karaktera ili potpuna suprotnost? Da li su više „mamine„ ili „tatine“ kćerke?

– Njih su dvije potpuno različite, a u obje vidim djelić sebe. Bali je glasna i od prvog dana borac za svoja prava, a Lumi je tiha, ali svojim pametnim manipulacijama dođe do onoga što želi, ali bez drame.

 A, kako funkcionišete sa suprugom? Kako ste spojili dva različita mentaliteta i organizirali svakodnevicu?

– Vrlo jednostavno. Mi smo suprotnosti koje se nadopunjuju. Nije uvijek jednostavno kao i u svakoj vezi ili partnerstvu općenito. Treba mnogo kompromisa.

Skloni ste čestom mijenjanju frizura. Volite li inače u životu promjene ili više idete „na sigurno“?

– Život je prekratak za monotoniju i rutinu. U svemu. Volim promjene, na sebi i oko sebe. Kosa raste, tako da mi nije žao mijenjati frizure. A, postoje i ekstenzije, danas mogu imati kratku kosu, već sutra dugu. Zar to nije fenomenalno?! Boje kose također mijenjam, jer volim vidjeti kako me promijene. Zaista postaneš druga osoba s promjenom boje kose.

Kako se nosite s negativnim komentarima? Je li se nekada desilo da ste poželjeli ugasiti sve društvene mreže i povući se?

– Negativni komentari su mi neiscrpna inspiracija. Samo već dugo nisam čula ništa originalno ili novo…’ajmo ljudi, malo se potrudite! (smijeh)

 Da li Vam je „teret“ slave koji Vas je pratio i prije nego ste zvanično uplovili u javni svijet više pomogao ili odmogao?

– Nije mi teret, jer za drugo ne znam. Rođena sam u porodici jakih karaktera i harizme. Na meni je bilo kako ću to manifestirati. Kada sam bila mlađa, borila sam se s etiketama. Danas dobro znam ko sam i što sam postigla svojim zaslugama i koristim sve blagodati “tereta” slave.

Kada uzmete samo vrijeme za sebe, kako ga najčešće provodite?

– Volim iskoristiti to vrijeme za trening ili izlazak s prijateljicama. Nekada se samo uvučem u krevet i odmaram, ovisi o tome u kojoj sam fazi.

 Je li djevojčica Ella ponosna na ženu u koju je izrasla?

– Jako. Danas sam žena koja radi ono što voli, držim do svojih stavova bez obzira na sve, imam porodicu uz sebe i najbolje prijatelje. A bilo je trenutaka kada sam mislila da mi je sve nedostižno.

 

Pročitajte još