Gdje je danas Malikova Maša iz kultnog filma „Otac na službenom putu“

Piše: L. K. P.

FOTO: PRINTSCREEN / YOUTUBE

Kultni film „Otac na službenom“ koji je rađen prema tekstu Abdulaha Sidrana, dok je režiju potpisao Emir Kusturica iznjedrio je toliko likova koji su i danas nezaboravni.

Jedan od likova je i nježna djevojčica Maša, Malikova prva ljubav.

 

Glumila je Silvija Marijanović. Roditelji su je 1983. godine doveli na audiciju u Sutjeska film u Titovoj ulici u Sarajevu… A ostalo je vidjela publika i TV gledaoci prvo u bivšoj Jugoslaviji, a potom u cijelom svijetu.

Silivija Marijanović Foto: Arhiv

Silvija Marijanović danas živi u sarajevskom naselju Alipašino Polje, udata je i majka jednog sina. Zaposlena je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na Odjelu kliničke patologije. U slobodno vrijeme kaže, kada za to ima mogućnosti, voli putovati, družiti se s prijateljima i pomagati napuštenim životinjama.

Malika je utlelovio Moreno Debartoli.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti