Ništa od razvoda: Razija Čolaković sa suprugom slavi 20 godina braka

Piše: Azra

Foto: Instagram @muhabetovka_razo

Spisateljica Razija Čolaković  i vlasnica jedne od najpopularnijih Facebook stranica ,,Muhabet sa Razom” nedavno je zaintrigirala javnost objavom da se razvodi.

Njena objava izazvala je lavinu komentara, a nakon što smo je kontaktirali priznala je da je riječ o šali, te da je komentari pratitelja zabavljaju.

Danas Raza sa svojim suprugom slavi 20 godina braka. Na društvenim mrežama objavila tortu u obliku srca, čokoladu s porukom „Volim te“, zajedničku fotografiju sa suprugom, ali na kojoj je ipak odlučila da ga ne pokaže i zanimljivo razmišljanje o braku.

Razin post prenosimo u cjelosti:

– Na današnji dan, prije dvadeset godina, uplovili smo u luku zvanu Brak. Namjerno nisam napisala “mirnu luku” jer brak je sve, samo nije mirna luka. Ali kao mnoge druge djevojke i ja sam vjerovala kada se udam, da će sreća i mir zauvijek biti moji pratitelji.

Često čujemo: Kada ćes se smiriti?

Biva udati, ili oženiti… Pogrešno je vjerovati da je brak mir. Jer tek tada počinju brige, iskušenja, nemiri… Sada sam shvatila da i ne želim da mi brak bude mirna luka. Mirno znači statično i dosadno.

Tek sada shvatam da je brak brod koji pluta po moru života. A more života često je uzburkano, opasno, nemirno… Naravno zna biti i mirno, ali takvi dani ne traju dugo. Vremenska prognoza za more života, često je nepovoljna. Kad gromovi zagrme i oluje zaviju, oslanjam se na molitve upućene Bogu, a zatim na Kapetana broda (muža), a Kapetan na posadu(mene), jer ne može sam. Kapetan bez pomoći posade ne može upravljati brodom.

Znalo je biti tako ružnih dana kad smo pod jakim orkanskim burama morali pustiti kormilo, i oboje se sakriti ispod palube, čekajući da se more smiri.

Samo od sebe.

Važno je znati odgovor na pitanja:

Vrijedi li sačuvati ovaj brod? Koliko smo sebe uložili u njega? Sta je cilj plovidbe?

Mi smo uložili 20 naših godina, dali sebe maksimalno, a cilj plovidbe je kroz Božije zadovoljstvo pronaći sretne trenutke na ovom svijetu, plutajući zajedno po moru života, jer smo shvatili da vrijedi. Mi vrijedimo.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti