Holivudska glumica Julia Roberts proslavila 55. rođendan

Piše: Azra

INSTAGRAM: @juliaroberts

Holivudska glumica Julia Roberts poznata je po svom prirodnom izgledu, karakterističnom osmijehu i zanosnoj, nekada kovrdžavoj, danas talasastoj kosi.

Julia Roberts je američka filmska glumica, producentica i bivši model. Svjetsku slavu je stekla 1990., zahvaljujući glavnoj ulozi u drami ‘Zgodna žena’, a kasnije i ulogama u romantičnim komedijama. Najpoznatije od njih su ‘Vjenčanje mog najboljeg druga’, ‘Ja u ljubav vjerujem’ i ‘Odbjegla mlada’. Za ulogu u drami ‘Erin Brockovich’ , iz 2000., dobila je Zlatni globus, nagradu BAFTA i Oskar za najbolju glavnu glumicu. Nakon ovog filma njena karijera stagnira.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julia Roberts (@juliaroberts)

Zarada od njenih filmova iznosi oko 2 milijarde dolara, što je čini jednom od finansijski najuspješnijih glumica svih vremena.

Osvojila je tri Zlatna globusa, a tokom karijere još je bila četiri puta bila nominirana za Oscara.

Glumica je u sretnom braku sa Danielom Moderom, sa kojim ima troje djece.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julia Roberts (@juliaroberts)

Julia je Modera upoznala 2000. na snimanju filma Mexican. On je tad bio u braku s Verom Steimberg, dok je ona bila u vezi s kolegom Benjaminom Brattom. O njihovom prvom susretu glumica je rekla: “Odmah sam se zaljubila u njega. Htjela sam biti s njim. Nisam mogla prestati razmišljati o njemu, a znala sam da ću se naći u problemima.”

Par se vjenčao 4. jula 2002. u kapelici u Novom Meksiku. Na zabavi je bilo tek pedesetak gostiju, a među njima su bili i neke njihove kolege iz filmskog svijeta, poput Brucea Willisa i Georgea Clooneyja.

(S.B.)

Pročitajte još