Noć ljepote i mode u Mostaru: Izbor za fotomodela Hercegovačko-neretvanske regije

Piše: Azra

Natjecanje za prestižnu titulu Fotomodela Hercegovačko – neretvanske regije, spektakularni karavan mode, ljepote i ličnog razvoja, održan je 26.listopada, u zasigurno jednom od najljepših klubova u Hercegovini, Klubu Tao u Mostaru. Mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u pravom show koji je priredio tim Fashion M-a, koji je i vlasnik projekta FOTOMODEL BOSNE I HERCEGOVINE.

Fotomodel Bosne i Hercegovine nije klasičan izbor ljepote. U ovom projektu sudjeluju djevojke koje imaju osobnost, elokvenciju, šarm, te su spremne postati dijelom modnih kampanja, editorijala, spotova, zbog čega je veoma bitno da rade na sebi i da se obrazuju.

S toga su vlasnici projekta donijeli odluku da glavna nagrada upravo bude stipendija za obrazovanje, te su u protekloj godini dodijelili dvije stipendije ukupne vrijednosti 24.000 KM.

Djevojke su se predstavile u dnevnom look-u, sportskoj kombinaciji a predstavile su i kolekciju butika Feeling, kroz modnu reviju koja je bila posebno zanimljiva.

Na samom kraju kolekcija crnih coctail haljina sve je ostavila bez daha.

U žiriju su sjedili predstavnici sponzora, modni dizajneri, frizeri, make up artisti, ljekari, top modeli i imali su jako težak zadatak.

Lijepim kandidatkinjama se pridružila i Amina Dumpor, top model Fashion M-a, koja je nedavno na Evropskom festivalu mode EUROPEAN FASHION PASPORT nosila revije renomiranih dizajnera iz cijele Evrope.

Lente najboljima predala je Ejla Prguda, još uvijek aktuelna pobjednica druge sezone Fotomodela Bosne i Hercegovine. Ejla je oduševila sve prisutne koji su je nagradili velikim pljeskom.

Pobjednica projekta za Hercegovačko – neretvansku regiju je lijepa Leonarda Tomić koja je osvojila duplu titulu jer je i publika birala baš nju. Prva pratilja je Anisa Obad, lentu druge pratilje osvojila je Ela Lubina, top model FASHION M je Azra Nezirević, za medije je talentovana Rejhana Kukolj, a posebnim šarmom je blistala Una Damjanović te je zaslužila titulu najšarmantnije.

Direktorica projekta Selma Maličbegović je istakla da je veoma zadovoljna projektom i da najbolje tek dolazi, jer tim na čijem je čelu radi na tome da FOTOMODEL BOSNE I HERCEGOVINE postane platforma za prezentaciju najboljih u svim oblastima i jak marketinški alat.

Direkcija projekta se zahvaljuje sponzorima i partnerima, prvenstveno generalnom sponzoru- Klub Tao. Veliko hvala i ostalim nasim sponzorima: salon ljepote AS, salon Infinia, butik Feeling, Flora flover & design, cvjećarna Masline, Hair & Beauty store Mon Monde, te medijskim  pokroviteljima cijeloga projekta, magazinu Azra i portalu Direktno.ba.

Pročitajte još