Kako ukrasiti dom za Noć vještica: Paučine, paukovi i nezaobilazna bundeva

Piše: Azra

 

Ako spadate u one koji su Halloween prigrlili kao svoj praznik, za vas nema dileme – dom je već pun paučine, pauka, izrezbarenih bundeva i sličnih ukrasa, no šta ako vam uređenje doma pada na pamet po prvi put?

Istina, Halloween baš i nije tradicionalni praznik, no svejedno je postao popularan iz raznoraznih razloga No, prvo treba srediti kuću, pa evo par zgodnih savjeta:

Kako napraviti izrezanu bundevu

Izrežite vrh, oko trećine. Kašikom ili rukama izvadite sjemenke zajedno s vlaknima. bundeva. Sada malim nožem ili čvrstom kašikom s oštrim rubom odrežite pulpu sa strane. Nakon što ste uklonili svu pulpu, počnite rezati glave.

Ukrasite svoj dom figurama šišmiša

Izrežite ih iz crnog kartona i samo ih zalijepite na zid. Šišmiši mogu biti veliki ili mali. Ne možete ih samo zalijepiti, već ih i objesiti u blizini ulaznih vrata.

Pauci

Bijelu mrežu omotajte oko svijećnjaka, a po njoj pospite plastične paukove, a na sto dodajte šarene dalije.

Svijećnjaci od mini bundeva

Malene bundeve iskoristite kao svijećnjake.

Gaza

Gaza je visoko upotrebljiv materijal za ovaj povod. Od nje možete da napravite dosta stvari – od jezive paučine do slatkih 3D duhova.

Ulazna vrata

Ulazna vrata možete ukrasiti i paučinom i takvim malim duhovima. Također na ulazu možete postaviti statue mumija. Sigurno će takav prizor zadiviti vaše goste.

Ništa bez bundeve

Noć vještica ne može postojati bez bundeve. A možete ih organizirati i pored ulaznih vrata nasumičnim redoslijedom ili postaviti prave kompozicije od njih.

Ukrasi za prozore

Oni mogu biti vrlo raznoliki. odaberite dizajn koji želite integrirati kao ukras i ispišite ga na bijeli list. Njegova bi veličina trebala biti dovoljno velika da ga prolaznici primijete na ulici. Tada možete izrezati dizajn i položiti ga na crni karton. Napravite obrise na samom kartonu, a zatim škarama izrežite siluetu. Sve što trebate je zalijepiti dizajn na prozor ljepljivom trakom.

Pročitajte još