Kad kraljevska krv proključa: Ovo su situacije u kojima ni oni nisu uspjeli ostati staloženi

Piše: Azra

Foto: Splash News / ITV

Članovi britanske kraljevske porodice najčešće su nasmijani, vedri, staloženi. Takvi se naime, barem doimaju pred kamerama, no ovih nekoliko slučaja dokazuju da su i oni – samo ljudi.

Iako je Kate Middleton često vedra i nasmijana, nekoliko smo je puta imali priliku vidjeti namrgođenu i namrštenu. Dokaz tome su, primjerice, njene fotografije s njenog i Williamovog posjeta Poljskoj na kojima se vidi kako je Kate neraspoložena pa čak i kako se mršti.

Photo: Splash News

Harry se zbog svoje supruge posvađao s većinom kraljevske porodice, no jednom je prilikom napao kamermana. Naime, kad su 2018. Meghan i Harry bili u posjetu Maroku, jedan se kamerman pokušao približiti trudnoj Meghan malo previše za Harryjev ukus pa mu je princ “pokazao zube”.

Foto: ITV

Tokom pojavljivanja kraljevske porodice na balkonu za ceremoniju Trooping The Colour 2016., William je pokušavajući umiriti malog princa Georgea, čučnuo do sina, što je jako naljutilo kraljicu pa ga je pred očima cijelog svijeta izgrdila.

Princ Philip bio je poznat po svom nestrpljenju. Često je znao odbrusiti ljudima, brojni pamte epizodu iz 2015, kad je izgubio strpljenje pozirajući za grupnu fotografiju: “Samo uslikaj je”””u fotku”, navodno se otresao na fotografa što je nasmijalo ostatak porodice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @royalfamily_archive

Kad je kralj Charles napokon stupio na britanski tron, oči cijelog svijeta bile su uperene u njega. Tako su brojni zapazili kada je, tokom potpisivanja knjige posjetitelja, prilikom posjeta Dvorcu Hillsborough u Sjevernoj Irskoj izgubio živce. Tinta mu je tom prilikom iscurila na ruke: “Mrzim ovo. Ne mogu podnijeti ovu prokletu stvar, svaki glupi put”, rekao je. Ipak, kasnije se i sam šalio na svoj račun u vezi penkala pa je, kad mu je jedna podanica donijela jednu na poklon, olovku odmah proslijedio Camilli uz komentar: “Ove su stvari baš nepouzdane”.

Izvor: Net.hr 

(E.M.)

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti