Zbog sebičnosti je uništio porodicu, a sada se pravda: Bivša ga se riješila, a on se sve dublje zakopava

Piše: S.P.

Tom Brady je nakon razvoda od jedne od najljepših žena svijeta zaradio nimalo laskave titule “sebičnjaka” i “narcisa”, i to ne bez razloga. Javnost, kako stvari stoje, nimalo mu nije naklonjena, čemu je sam doprinio, kada je odlučio da zbog svojih želja “zgazi” porodicu i one koji su se svih tih godina žrtvovali da bi on radio ono što voli.

Podsjetimo, Tom i Gisele su se razišli nakon 13 godina braka, nakon što je on odlučio da prekine penziju i vrati se aktivnom igranju američkog fudbala. Ništa to ne bi bilo sporno da prije toga on i Gisele nisu imali dogovor da se fokusiraju na zajedničko odgajanje djece, kako bi i ona mogla da se posveti svom biznisu nakon godina i godina pauze i seljakanja zbog njegovih transfera u klubove.

Nakon što se proširila vijest o njegovom razvodu od Gisele Bündchen, Tom Brady fokusiran je na nogomet i porodicu. U najnovijem intervjuu otkriva kako usklađuje posao i privatni život nakon razlaza sa suprugom s kojom je proveo 13 godina.

– Mislim da u životu postoji mnogo profesionalaca koji se s određenim stvarima suočavaju na poslu, ali i kod kuće, rekao je Tom Brady gostujući početkom sedmice u showu ‘Let’s Go!’. ‘Dobra vijest je da je ovo vrlo prijateljska situacija i da sam usredotočen na dvije stvari, brigu o svojoj porodici i svakako svojoj djeci, i drugo, da radim najbolje što mogu da pobjeđujem u nogometnim utakmicama, dodao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

– Dakle, tako to rade profesionalci. Fokusirate se na posao kada je vrijeme za posao, a onda kada dođete kući fokusirate se na prioritete koji su kod kuće. Sve što možeš je raditi najbolje što možeš. To je ono što ću nastaviti raditi sve dok radim i dok sam tata, zaključio je Brady.

Brady, 45-godišnjka koji igra beka u američkom nogometu rekao je kako se nada da će biti poput svojih roditelja te da će naučiti svoje troje djece, sinove Jacka (15) i Benjamina (12), te 9-godišnju kćer Viviankako da drže glavu visoko uzdignutu pred svim životnim nedaćama.

Od razlaza od supruge, manekenke Gisele Bündchen, sportaš se čvrsto drži te odluke te je viđen kako se druži s djecom u kinu i volontira na štandu hrane.

Ovo je bio prvi put da je Brady progovorio o razvodu, nakon što su on i brazilski supermodel tu vijest objavili na svojim profilima na društvenim mrežama.

– Moj prioritet su uvijek bila i bit će naša djeca koju volim svim srcem, napisala je 42-godišnja Gisele Bündchen te dodala: Nastavit ćemo biti suroditelji kako bismo im pružili ljubav, brigu i pažnju koju uvelike zaslužuju.

Međutim, ta njena izjava privukla je pažnju obožavatelja kojima je upalo u oči da je Gisele upotrijebila izraz ‘moji prioritet’, a ne ‘naši prioriteti’, a šuška se kako je Gisele brak okončala jer je Tom dao prednost nogometu i stavio ga ispred braka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

Brady je pak u svojoj izjavi napomeno kako je bilo ‘bolno i teško’ donijeti odluku o okončanju braka nakon 13 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

U sudskim dokumentima koje je Page Six dobio na uvid, otkriveno je da je bivši par prošao 4-satni kurs ‘stabilizacije porodice’ samo nekoliko dana prije nego što su podnijeli zahtjev za razvod, tvrdeći da je njihov brak ‘nepovratno slomljen’. Dokumenti su također otkrili da su se dogovorili o bračnoj nagodbi i podjeli višemilijunskog carstva, no ti podaci će ostati povjerljivi.

Pročitajte još