Miru je s 13 godina oženio slavni muzičar: Kad je tata saznao uzeo je pištolj

Piše: Redakcija

Slavni muzičar Džeri Li Luis nedavno je preminuo u svojoj 87. godini, samo par dana nakon što su lažne vijesti o njegovoj smrti preplavile mreže. Nažalost njegova blistava karijera ostala je sjenci skandala koji su mu ukaljali obraz, a iza talentovanog pijaniste krilo se lice monstruma koji je tokom života imao 7 žena, od čega je bio optužen za ubistvo dvije, a na sve to bio je i u braku s 13-godišnjom rodicom Mirom Gejl, danas Vilijams.

Ona se za sve ove godine rijetko oglašavala, a sada je, nakon smrti nekadašnjeg supruga konačno otkrila detalje romanse koja je skandalizovala javnost. Naime, Mira je muzičaru bila treća žena, a on je u vrijeme kada su otpočeli romansu još bio u braku sa drugom suprugom Džejn Mičam. Za njihovu aferu se saznalo tokom njegove “tijumfalne” turneje po Engleskoj.

– Britanski tabloidi su muzičara “raskomadali”, a njegova karijera je završila u blatu, ispričala je Mira jednom prilikom. Međutim, cjelokupna situacija je samo dodatno ojačala njihovu vezu.

– To je bilo nešto što je obilježilo Džerija za cijeli život. Svake godine, svakih šest mjeseci, mislili smo da će to nestati, da će prestati da pričaju o tome, a jednostavno se nije dogodilo. Ali to je dovelo da Džeri i ja postanemo veoma bliski, i poslije toga smo imali deset nevjerovatnih, divnih godina zajedno, ispričala je bivša supruga rokera od koje se razveo 1970. godine i sa kojom je dobio dvoje djece Stiva i Fibi. Međutim, Stiv se udavio u bazenu kada je imao samo dvije ipo godine.

Inače, Mira je u više navrata hvalila brak sa Luisom, zbog čega je javnost smatrala da joj je isprao mozak, a tek se kasnije saznalo da im je odnos bio sve samo ne “med i mlijeko”.

Dan nakon njegove smrti Mira je prvi put istakla kakvu je štetu njihova veza nanijela i njemu i njoj, kao i njegovoj karijeri i otkrila detalje romanse, kao i kako su reagovali njihovi najbliži. Kako je rekla, nekada se pita da li je sve bio samo san.

– Ali dogodilo se. Istina je da se sve to dogodilo meni, rekla je 78-godišnja američka spisateljica i bivša agentkinja za nekretnine za Times preko telefona iz svoje kuće u Atlanti.

Sve prekretnice, velike stvari u životu, dogodile su se u njenim tinejdžerskim godinama. Udala se sa 13 godina, postala majka sa 14 godina; izgubila prvorođeno dijete sa 17 godina (njihov sin se utopio u bazenu), rodila drugo dijete sa 19 godina.

– Da, bilo je burno kao tinejdžerki biti žena i majka, ali prolazeći kroz to, pronašla sam snagu. I gotovo ništa ne može da me izbaci iz cipela u ovom trenutku, kaže Vilijams.

U satima nakon što je Luis umro u 87. godini, čitulje rok legende preplavile su internet, a svaka je sadržala podsjetnik da je Luisova zvijezda pala jednako brzo kao što je isprva zasijala, nakon što se saznalo za njegov incestualni odnos. To se desilo nakon godinu dana od kako je njegov debi album sa velikim hitom “Great Balls of Fire” zauzeo drugo mjesto na listi.

– Bila sam loša stvar u njegovom životu, tako su me ljudi doživljavali. Zbog našeg braka njegova karijera je propala, prisjeća se Mira.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Myra Lewis Williams (@mlwauthor)

– Radio stanice su prestale da puštaju Luisovu muziku. Njegova diskografska kuća Sun Records je prestala da ga promoviše i ponude za nastupe su nestale. Bilo je to mnogo za mladu djevojku, ispričala je Vilijamsova i dodala da zabluda koja ju je tada pratila važi i danas.

– Zvali su me dječijom nevjestom, ali ja sam bila odrasla osoba, a Džeri je bio taj koji je bio dijete. Kada se osvrnem na to, kako se možete braniti kada imate 13 godina? Mislim, nema dovoljno dobrog izgovora da to ispravite, istakla je.

Vilijamsova je ipak preuzela svu odgovornost koja je dolazila sa njenom novom ulogom i kaže da se pobrinula za sve.

Kupila je kuću dok je Luis bio na putu, kao i automobil koji je želio. Rekao joj je da pronađe crveni kadilak kabriolet, prisjetila se Vilijams, i ona je to učinila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Myra Lewis Williams (@mlwauthor)

– Naravno, tada nisam imala čak ni vozačku dozvolu. Sve sam radila i donosila sam sve odluke, čak sam i vodila finansije. Jednom sam otišla u banku sa velikom količinom novca da je položim i blagajnica mi je rekla: ‘Miro, napolju sjedi policajac u svom autu. Pa kad se spremiš, odvešću te kući”, ispričala je Vilijamsova kako ju je službenica spasila da je policajac ne bi zaustavio, s obzirom da nije imala pravo na vozačku dozvolu u vrijeme. Kadilak je tog dana ostao na parkingu banke.

Vilijams je rekla da je droga nanijela nepopravljivu štetu njenom braku. Prije nego što je Luis počeo da koristi drogu, rekla je, bio je glup, razigran i ljubazan.

Par bi se “tukao” jastucima, zbijao šale i pravio glupe zvrčke, poput držanja za kvaku sa druge strane vrata kako bi spriječili jedno drugo da uđe. Kada su droge postale redovna pojava, Luis se promijenio.

– Njegova ličnost je jednostavno postala zla. I gadna. Bio je kao potpuno druga osoba. Isključivo loš, otkrila je ona.

Vilijams i Luis su se razveli 1970. godine, a ona ga je nakon toga tužila za preljubu i zlostavljanje. Ali tokom godina su ostali u kontaktu preko svoje kćerke Fibi Alen Luis. Sin para, Stiv Alen Luis, udavio se kada je imao tri godine.

Vilijams se ponovo oženio nakon razvoda, ali je 18-mjesečnu romansu opisao kao “apsolutni fijasko i glupost”.

Ona je u braku sa svojim sadašnjim suprugom Ričardom Vilijamsom već 39 godina. Par poseduje kompaniju za nekretnine u Atlanti, ali su se oboje povukli iz svakodnevnog posla i uživaju u životu.

Vilijamsova, prenosi LA Tajms, borila se sa suzama kada je govorila o Luisovoj smrti, koja je uslijedila sedmicama nakon smrti njenog oca, Džej.V. Brauna, muzičara i Luisovog rođaka.

Braun je bio taj koji je otišao u Načez gdje je Luis živio kao tada nepoznati muzičar i doveo ga u Memfis da snima sa Semom Filipsom za Sun Records. Također je pozvao Luisa da živi u njegovom domu sa porodicom i tako su se Luis i Vilijams zaljubili. Kada je Braun čuo da se mladi par vjenčao, uzeo je pištolj.

– Tata se osjećao veoma izdanim zbog toga. Ja sam bila njegova 13-godišnja djevojčica, kaže Vilijams. Braun je krenuo za Luisom, ali Luisa nije bilo.

– Onog trenutka kada je tata otišao od kuće, moja majka je pozvala Sema Filipsa i rekla: ‘Džeri i Mira su se vjenčali. A Džej ima pištolj. Na putu je za Sun Records. Bolje da izvučeš Džerija odatle, prisjeća se on.

Luisa nije bilo tri ili četiri dana, za to vrijwme Filips je davao sve od sebe da smiri njenog oca, i uspio je, jer je bio odličan govornik. Nakon toga je prihvatio njihov brak, jer nije bilo druge opcije, barem ne legalne. Kada se Luis vratio, Braun ga je stisnuo za ruku i rekao:

– Bolje da budeš dobar prema mojoj djevojčici.

Prema njenim riječima, tako je bilo jedno vrijwme, a onda je 1970. godine, poslije 13 godina braka, Mira zatražila razvod.

 

Pročitajte još