Olivera Balašević skrhana od bola i tuge: Đoletova udovica se ne miri sa gubitkom

Piše: Azra

Foto: Instagram @olivera.balasevic

 

Đorđe Balašević preminuo je prošle godine, a vijest o njegovoj smrti pogodila je cjeli region. Njegova supruga Olivera Balašević ne može da se pomiri sa činjenicom da ga više nema, te je njena tuga iz dana u dan sve veća, kao i usamljenost, jer kako je sama rekla, nedostaju joj jutra, popodneva i večeri koje je provodila sa svojim životnim partnerom.

Ipak, da prebrodi bol, pomažu joj unuke Simona Petra i Vera u kojima nalazi utjehu i radost. Olivera je sada podijelila na svom Instagram profilu fotografiju sa njih tri, a onda je posvetila emotivne riječi svom panonskom mornaru i otkrila čitavoj javnosti kako se osjeća.

– Dani provedeni bez tebe crne se kao rupe na koritu broda koji prenosi Vrijeme koje mi je preostalo…

A ja sam ti čarobnjak, sjećaš se?

Prišivam riječi na marame i haljine, koje bi zauvijek ostale neopjevane da mene nije, Lepe protine kćeri, Dođoške, Male Vidre, Provincijalke preklinjale su me da ih odigram…

Moja mašta trčkara kao ciganski kerić oko kočije Vremena, ostavlja je daleko za sobom, pa je sačekuje, mirno, na nekim brežuljcima koji se još ni ne vide u daljini, ali sada bi bila nemoćna da smisli išta što bi uporedila sa tobom da nije i Simone i Petre i Vere… Balansiram na njihovom osmijehu, kao ekvilibrista koji se ne plaši da pogleda dole… Raspremim oblake iznad Salajke pa se prepustim snovima koji nas zajedno vode do onog sa crvenim klovnovskim nosem kojim se otvaraju skrivene odaje riznice naših uspomena.

Ne, ozbiljno…

Jer samo one i mogu da me na trenutak trenutka odvrate od čežnje za tobom… – napisala je u opisu fotografije sa unukama.

 

Iako je gdje god se pojavi nasmijana, uspjela je da nastavi dalje što se karijere tiče, ali tuga ne jenjava, a ona više to ne želi da krije.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti