Sofija Milošević, manekenka, poslovna žena i majka za “Azru”: Nikada u životu nisam bila sretnija

Piše: L. K. P.

Sofija Milošević (31), jedna od najuspješnijih balkanskih manekenki, svojom ljepotom ostavila je glamurozan trag u svijetu mode. Iza nje su brojne kampanje i revije na različitim kontinentima. Ova ambiciozna poslovna žena pokrenula je i vlastiti brend „Sofi Milo“ koji ide uzlaznom putanjom.

Osim na poslovnom planu, lijepa Sofija je veoma uspješna i u privatnom životu. U dugogodišnjoj je ljubavi s nogometašem Lukom Jovićem (24). Sinovi Aleksej i Teodor centar su njihovog svijeta, a svoju vezu planiraju uskoro krunisati brakom.

Je li teško biti supruga nogometaša, šta je za nju majčinstvo, kakvim ženama su namijenjene Sofijine kreacije, na čemu trenutno radi u ateljeu, otkrila je, između ostalog, u veoma otvorenom razgovoru za magazin „Azra“.

Šta se dešava novo u Vašem ateljeu kad je riječ o brendu “Sofi Milo“? Radite li na nekim novim kolekcijama?

– U ateljeu „Sofi Milo“ se stalno nešto dešava, upravo završavamo novu kolekciju, jako smo uzbuđeni i jedva čekamo da čujemo reakcije. Nakon toga slijedi slikanje kampanje, a čak razmišljamo i o reviji krajem godine, što me posebno raduje s obzirom na to da dugo nismo imali događaj ovog tipa.

Postoji li tip žene kojoj su namijenjene Vaše kreacije?

– Postoje predrasude koje prate moj brend od samog početka, a to je da su naše haljine namijenjene isključivo manekenski građenim djevojkama, što apsolutno nije tačno. Oduvijek sam se trudila da kreacije prilagodim različitim tipovima ženskog tijela, kao i da svaki model iz kolekcije istakne ženske atribute, a sakrije sve ono što ženama stvara nesigurnost.

Sami sebi ste najbolja reklama, u čemu još učestvujete tokom stvaranja kreacija sa svojim timom?

– Prije svega, hvala za tako divan kompliment, mislim da svakoj ženi laska da čuje tako nešto. Od početka se trudim da budem uključena u svaki dio poslovanja, od rada na samoj kolekciji, preko slikanja kampanje do prodajnog dijela. Za sebe često kažem da sam mikro menadžer, tako da stvarno volim da budem informisana o svakom detalju.

Vaše haljine nose mnoge poznate dame. Koliko Vam to znači i možete li nam otkriti neke nove poslovne saradnje?

– Podrška uvijek znači i naravno da mi imponuje što su mnoge poznate ličnosti prepoznale „Sofi Milo“ brend i što mu se sa zadovoljstvom vraćaju. Jako sam sretna što sam imala priliku da sarađujem s nekim od najvećih imena, kako s naše, tako i sa svjetske scene, a kad je riječ o novim saradnjama, morat ćete da nas zapratite na društvenim mrežama, jer vam zaista spremamo mnogo iznenađenja.

Jeste li sarađivali s nekim poznatim damama iz Bosne i Hercegovine?

– Obožavam Bosnu i Hercegovinu i uvijek se radujem kada treba tamo da otputujem. Ima zaista mnogo djevojaka iz Bosne i Hercegovine koje naručuju „Sofi Milo“ haljine, tako da se bojim da nekoga ne izostavim.

Nedavno ste postali majka drugi put. Šta je za Vas majčinstvo?

– Biti majka je za mene najljepša stvar na svijetu i možda zvuči kao kliše, ali nikada u životu se nisam osjećala sretnije i ispunjenije. Uz djecu sam naučila da drugačije vrjednujem stvari i jednostavno su mi se prioriteti potpuno promijenili i svijet mi se vrti oko njih.

Da li sada zbog dvoje djece Vaš posao malo trpi? Kako usklađujete privatno i poslovno? Je li teže?

– Uloga majke jeste moja primarna uloga, ali sam se i kroz trudnoću i kroz majčinstvo trudila da ne izgubim sebe, ono što volim i u čemu sam dobra. Svakog dana kada završim s obavezama oko djece počnu moje obaveze oko brenda, a dešava se da i više od prosječnog radnog vremena provedem na telefonu, sastancima i video call-ovima s ostalim članovima tima, kako bih bila u toku sa svim što se događa. Teže jeste, ali mislim da uz dobru organizaciju, ništa nije nepremostivo i sve može da se postigne.

Otkrijte nam tajnu kako ste brzo vratili liniju nakon drugog poroda, mnogi Vam zavide? Imate li neke savjete?

– Kod mene je to išlo prirodno. Mislim da su se godine mukotrpnog treninga i zdrave ishrane isplatile i da se moje tijelo zbog toga brže vraća u prvobitnu formu. Generalno se trudim da se hranim zdravo, a što se tiče vježbanja, polako se vraćam, za sada su to i dalje treninzi nižeg intenziteta, ali napradujem svakog dana.

Na koji način održavate svoju figuru, ima li mnogo odricanja?

– Cijeli život jedem zdravo, tako da se nije mnogo promijenilo, ali da, volim da se ponekad častim pizzom, pastom, iako mislim da je moja najveća sreća što nisam ljubitelj slatkiša.

Kako je biti žena fudbalera, šta su prednosti, a šta mane, ako ih ima?

– Biti žena nekoga ko se profesionalno bavi sportom je izazovno, jer uvijek morate biti spremni na činjenicu da vaš partner može da promijeni klub za koji igra i preseli se u drugu zemlju. Srećom, tokom cijele svoje karijere selila sam se zbog posla, tako da sam na to navikla i uopšte mi ne pada teško. A i Luka je zaista posvećen otac i partner, pa nam ništa ne padne teško.

Koliko Vas Luka podržava u Vašem poslu i koliko Vi njega podržavate? Koliko su povezani vaši poslovi?

– Mislim da se od samog početka jako dobro slažemo upravo zbog toga što smo razumjeli šta naši poslovi nose sa sobom. Oduvijek smo se trudili da jedno drugom budemo najveća podrška i vjetar u leđa i smatram da je to ključ svakog zdravog i uspješnog odnosa.

Šta je najvažnije za jednu uspješnu vezu?

– Kao što sam već rekla, mislim da je najvažnije da u partnerskom, ali i bilo kojem drugom odnosu, postoji podrška, razumijevanje i poštovanje kao polazna tačka. Sve ostale stvari se uče i nadograđuju, ali ako ovoga nema, mislim da nema mnogo prostora za napredak.

Kada ste planirali vjenčanje s Lukom i da li su već pripreme u toku?

– Joj, vjenčanje bi trebalo da se dogodi sljedeće godine, ako nam ponovo nešto ne pokvari planove. Dva puta sam najavila da se to dešava uskoro, a onda me je Covid preduhitrio, nakon toga druga trudnoća, tako da se zaista nadam da je u pitanju treća sreća.

Opišite sebe u tri riječi?

– Požrtvovana, lojalna, samosvjesna.

Da niste to što jeste, šta biste bili?

– Ne znam koliko je to poznato, ali moj san je oduvijek bila gluma. Još od malih nogu sanjala sam da igram u nekom filmu, a moram da priznam da mi se to malo i ostvarilo prilikom pojavljivanja u seriji „Ubice moga oca“ i nadam se da ću uskoro ponovo imati priliku da pokažem svoj glumački talent.

Pročitajte još