Policija na setu filma Denzela Washingtona zaplijenila kokain, jedna osoba preminula

Piše: Azra

Foto: Instagram @denzelonly

Italijanska policija je na setu filma Equalizer 3, u kojem glumi Denzel Washington, zaplijenila preko 100 grama kokaina nakon što je jedna osoba preminula od predoziranja.

Variety piše da je policija u mjestu Maiori u Italiji pronašla i zaplijenila više od 100 grama kokaina, a karabinjeri su pretražili i hotelske sobe cijele ekipe. Policija je uključena nakon što je od predoziranja preminuo šef keteringa. Kod njega je također pronađeno nekoliko pakiranja kokaina.

Ukupno je pronađeno 120 grama kokaina, a dva člana keteringa su uhićena zbog sumnje na prodaju narkotika. Jednom članu osoblja keteringa je oduzeta vozačka dozvola jer je posjedovao malu količinu kokaina. Incident ne bi trebao imati utjecaja na produkciju filma.

Snimanje Equalizera 3 je počelo prošlog mjeseca te predstavlja petu saradnju režisera Antoinea Fuque i glumca Denzela Washingtona. Trebalo bi se nastaviti do kraja ove godine, a potom je planirano snimanje u Napulju u decembru te u Rimu u januaru. Dakota Fanning debitira u franšizi, scenarij je još uvijek tajna, a film bi premijeru trebao imati 1. septembra 2023.

Pročitajte još